Νίκος Παππάς: Τέλος οι στημένες δημοσκοπήσεις

Gazzetta team
Νίκος Παππάς: Τέλος οι στημένες δημοσκοπήσεις
Σφοδρή επίθεση κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος μίλησε για προσπάθεια άσκησης πολιτικής και για αμεροληψία εκ μέρους των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ επιτέθηκε επίσης τόσο απέναντι στη ΝΔ όσο και απέναντι στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Επιπλέον προανήγγειλε την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που προβλέπει τη λειτουργία των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου είπε «Στο δημοψήφισμα υπήρξαν τερατώδεις αποκλίσεις και μόνο μερικώς μπορούν να δικαιολογηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και περισσότερο από μεροληψία. Και μετά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου η έρευνα που έδειχνε ότι θα πληττόταν μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε άλλου τύπου ελατήρια κι όχι καθαρά επιστημονικά».

Τόνισε επίσης πως θα πρέπει οι δημοσκόποι να σταματήσουν να προσπαθούν να ασκούν πολιτική και οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να σταματήσουν να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά τους αλλότρια συμφέροντα μέσω των δημοσκοπήσεων.

Σημείωσε ότι στο ΕΣΡ ανήκει ο έλεγχος των εταιρειών δημοσκοπήσεων, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ για την απόφαση της να μην συναινέσει στην ανασυγκρότηση του ΕΣΡ, μια απόφαση που έχει συνέπειες στην λειτουργία των εταιρειών μετρήσεων της κοινής γνώμης.

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε εξάλλου ότι η κυβέρνηση αναμένει τις προτάσεις από τον Σύλλογο Εταιριών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν αλλαγές στο θέμα εποπτείας των εταιρειών δημοσκοπήσεων.

Πηγή: koolnews.gr