+slo-gun

Αλεξιάδης για φορολογία: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα!

Αλεξιάδης για φορολογία: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα!

Αλεξιάδης για φορολογία: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα!

«Βεβαίως και θα υπάρχει για τα εισοδήματα του 2016 επιβάρυνση, αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Με ειλικρίνεια που σοκάρει, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παραδέχθηκε στη Βουλή ότι η φορομπηχτική πολιτική όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά θα φτάσει σε ιστορικά υψηλά. Αν δεν αποτελεί κυνική ομολογία μπορεί να είναι ακόμα ένα γλωσσικό ολίσθημα... Σε κάθε περίπτωση η φράση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για θέματα φορολογίας Τρύφωνα Αλεξιάδη στην Βουλή ότι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα θα έβαζα τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας» έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως τις πληροφορίες που μιλούν για νέα φορολογική καταιγίδα.

«Σε ό,τι αφορά τον τίτλο που είπατε εγώ από τα 56 μου χρόνια ασχολούμαι τα 36 με ζητήματα φορολογίας. Αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στην φορολογική ιστορία της χώρας είναι: Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης τόνισε άλλωστε ότι «βεβαίως και θα υπάρχει -για τα εισοδήματα του 2016- επιβάρυνση αλλά θα είναι δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος εισοδήματος και πάνω», απέφυγε ωστόσο να αναφέρει αριθμούς. Νωρίτερα πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός έδωσε μια τάξη μεγέθους για το τι θεωρεί η κυβέρνηση ως υψηλό εισόδημα, υποστηρίζοντας ότι μισθοί των 1.500 και 2.000 ευρώ δεν υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και πως δύσκολα πλέον εντοπίζονται και στον ιδιωτικό.

«Αυτή την στιγμή συζητούμε με τους Θεσμούς νέες φορολογικές ρυθμίσεις για τα εισοδήματα του 2016 που εντάσσονται στο πλαίσιο της συμφωνίας του Αυγούστου.  Ακούω κάθε μέρα στα ΜΜΕ για εισοδήματα και επιβαρύνσεις. Όμως, καταλαβαίνουμε όλοι τι έλεγαν τα ίδια ΜΜΕ τα  προηγούμενα χρόνια που είχαμε βάρβαρες φορολογικές επιβαρύνσεις και περικοπή συνταξιοδοτικών επιδομάτων. Και ειναι υποκρισία να λένε τώρα τι θα γίνει με τους μισθούς των 1.500 και 2000 ευρώ. Βεβαίως είναι σημαντικοί αυτοί οι μισθοί αλλά δεν βλέπομαι πουθενά στον Δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα να υπάρχουν αυτοί οι μισθοί. Ξέρετε εσείς κανέναν με μισθό 2.000 ευρώ;» είπε για να προσθέσει αμέσως μετά «Βεβαίως θα υπάρξει επιβάρυνση για τα εισοδήματα του 2016, θα είναι όμως δίκαιη και αναλογική και από ένα ύψος και άνω» είπε ο κ. Αλεξιάδης.

«Ξεκινάμε την επόμενη εβδομάδα την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, μόλις πάρει ΦΕΚ ο νόμος ξεκινάμε την υποβολή φορολογικών δηλώσεων» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ξεκινάμε άμεσα για να τελειώσουμε γρήγορα και να σπάσουμε τις φορολογικές υποχρεώσεις σε πάρα πολλούς μήνες».

«Για τα εισοδήματα του 2015 δεν έχουμε κανένα νέο φόρο» διαβεβαίωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, ο Τρύφων Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις αφορούν τα εισοδήματα του 2016. «Αυτά συζητάμε και προσπαθούμε να γίνουν όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αναλογικά» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Το απόσπασμα της απίστευτης δήλωσης Αλεξιάδη από τα επίσημα πρακτικά της Βουλής:

Για όσους αδυνατούν να πιστέψουν την κυνική ομολογία του κ. Αλεξιάδη, τα επίσημα πρακτικά της Βουλής λύνουν κάθε αμφιβολία:  

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:  Στη σημερινή μου ερώτηση, περιμένοντας εδώ μία ώρα για να έρθει η σειρά μου και να κάνω την ερώτηση, έβαλα έναν τίτλο. Ο τίτλος της ερώτησης είναι: «Φορολογική απόγνωση». Νομίζω ότι θα είναι δόκιμος όχι μόνο για αυτή την ερώτηση αλλά και για πολλά που θα ακολουθήσουν, γιατί θα έχουμε συνέχεια…»

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο.

ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών):… Σε ό,τι αφορά δε τον τίτλο που είπατε -εγώ από τα πενήντα έξι μου χρόνια ασχολούμαι τριάντα έξι με τα ζητήματα φορολογίας-, αυτό που θα έβαζα σαν τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας είναι «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα».

Διευκρινίσεις Αλεξιάδη

Με τη φράση «τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα» χαρακτήρισα τη μέχρι σήμερα φορολογική ιστορία της χώρας, αυτά που κληρονομήσαμε, υποστήριξε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής ο κ. Αλεξιάδης θέλοντας να αποδώσει τις διαστάσεις που πήρε η δήλωσή του στη Βουλή σε παρερμηνεία.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet