Ποιος είναι ο 70χρονος από τον Δομοκό που ζητά ευθανασία

Gazzetta team
Ποιος είναι ο 70χρονος από τον Δομοκό που ζητά ευθανασία
Προκειμένου να είμαι μελλοθάνατος με προθεσμία καλύτερα να μου κάνουν μια ενεσούλα, λέει 0 70χρονος.

Είναι 70 χρονών, πέρασε ολόκληρη τη ζωή του στο χωριό Εκκάρα Δομοκού και ζει με μία σύνταξη ανασφάλιστου υπερήλικα της τάξεως των 330 ευρώ. Είναι θα έλεγε κανείς μία από τις πολλές περιπτώσεις της Ελλάδας της κρίσης. Μόνο που ο κ. Βασίλης Δαλιάνης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Προ ημερών επισκέφτηκε τον δήμο Δομοκού και κατέθεσε αίτηση να του επιτρέψουν να μεταβεί στο εξωτερικό και να προχωρήσει σε ευθανασία αφού κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας. Κοινοποίησε μάλιστα την αίτησή του στον Αρχιεπίσκοπο, στον υπουργό Υγείας, στον υπουργό Δικαιοσύνης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως είπε ο ίδιος σε δημοσιογράφο του lamiastar πριν από 10 χρόνια έκανε μια εξυπηρέτηση σε έναν φίλο του και βρέθηκε χρεωμένος με αποτέλεσμα πριν από μερικούς μήνες να του πάρουν και τη σύνταξη.

Αυτήν τη στιγμή ο κ. Δαλιάνης ζει σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση, δεν έχει να φάει και δεν μπορεί να πάρει τα φάρμακά του.

«Τι να περιμένω τώρα, μόνο αέρα έχω να αναπνέω, προκειμένου να είμαι μελλοθάνατος με προθεσμία καλύτερα να μου κάνουν μια ενεσούλα. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω αλλά δεν έχω το θάρρος να το κάνω. Ο εξευτελισμός του ανθρώπου εμένα προσωπικά δεν μου αρμόζει», λέει και τα λόγια συγκλονίζουν.

Πριν από 15 χρόνια έχασε σε τροχαίο τον μεγάλο του γιό. Ο μικρός του σπουδάζει στην Αθήνα. Δεν του έχει μιλήσει ακόμη για την απόφασή του. «Αυτό είναι και το μεγάλο μου πρόβλημα», λέει, «αλλά τώρα στεναχωριέται κι αυτός με την κατάστασή μου».

Πηγή: thetoc.gr