Σκοτώνουν τις τίγρεις για να φτιάξουν κρασί

Gazzetta team
Σκοτώνουν τις τίγρεις για να φτιάξουν κρασί
Με μία ειδική επεξεργασία δημιουργούν ένα αλκοολούχο ποτό το οποίο θεωρείται άκρως αφροδισιακό και κοστίζει έως και 600 ευρώ το μπουκάλι...

Καθώς η Κίνα ανοίγεται όλο και περισσότερο στον έξω κόσμο, όλο και πιο πολλές παράξενες έως και φρικιαστικές ιστορίες από την καθημερινότητα και τις ιδιαιτερότητες της κοινωνίας της έρχονται στην επιφάνεια. Μετά λοιπόν από το κυνήγι των σκύλων για το οποίο τόσος λόγος έχει γίνει στην Δύση, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποκαλύπτει μία ακόμα απίστευτη ιστορία.

Πρόκειται για την παραγωγή κρασιού από τα κόκκαλα πεθαμένων τίγρεων! Όσο απίστευτο και αν ακούγεται (ή διαβάζεται ως φράση) είναι μία πραγματικότητα, καθώς οι πλούσιοι Κινέζοι κάνουν ουρές για να αγοράσουν αυτό το αλκοολούχο ποτό το οποίο σύμφωνα με τις δικές τους δοξασίες είναι αφροδισιακό και βελτιώνει σημαντικά τις σεξουαλικές επιδόσεις των ατόμων που το πίνουν.

Η παραγωγή του είναι ιδιαίτερα περίπλοκη, καθώς τα κόκκαλα από τις πεθαμένες τίγρεις περνούν μέσα από μία ειδική διαδικασία η οποία κρατά οκτώ ολόκληρα χρόνια και για να δημιουργηθεί ένα καφέ κολλώδες ποτό με 38 βαθμούς αλκοολικούς βαθμούς και γεύση κάτι μεταξύ φαρμάκου και φθηνού κονιάκ. Το ποτό αυτό είναι τόσο περιζήτητο που η αξία μιας φιάλης μπορεί να φθάσει και τα 600 ευρώ.

Περί ορέξεως και ιδιαιτεροτήτων μιας κοινωνίας ουδείς λόγος, αν δεν υπήρχε μία ιδιαίτερα ενοχλητική παράμετρος. Και αυτό αφορά τον τρόπο που βρίσκονται αυτά τα κόκκαλα. Με άλλα λόγια το εξοντωτικό κυνήγι της τίγρης σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ασία, όπου πλέον αποτελεί είδος υπό εξαφάνιση. Ακόμα χειρότερες είναι οι περιπτώσεις όπου κάποιοι ιδιώτες αλλά και ψευδεπίγραφοι ζωολογικοί κήποι και χώροι αναπαραγωγής τους κρατούν αυτά τα ζώα φυλακισμένα και τα αφήνουν να πεθάνουν από την πείνα για να πάρουν τα κόκκαλά τους.





Παρά την διεθνή κατακραυγή, η κυβέρνηση της Κίνας δεν κάνει απολύτως τίποτα για να περιορίσει αυτή την παράξενη (και προφανώς ελεγχόμενη ως προς τα αφροδισιακά της αποτελέσματα) συνήθεια. Ούτε επίσης περιορίζει όπως οφείλει από τις διεθνείς συνθήκες τις φάρμες για την «αναπαραγωγή» της τίγρης που έχουν γεμίσει την Κίνα και μόνο σκοπό έχουν να σκοτώσουν τα ζώα και να πάρουν τα κόκκαλά τους. Ενώ η άνθιση του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευκολία την διενέργεια αυτού του εμπορίου, καθώς πλέον μπορεί να πωλείται παντού και χωρίς κανέναν έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας υπάρχουν αυτή την στιγμή πάνω από... 6.000 τίγρεις σε αιχμαλωσία στην Κίνα και με μόνο σκοπό να πεθάνουν ή να σκοτωθούν και να γίνουν αυτό το ποτό. Πρόκειται για έναν απίστευτο αριθμό, καθώς είναι διπλάσιος από τις τίγρεις που ζουν σε ελευθερία σε όλο τον κόσμο, ενώ όπως υποστηρίζουν οι Κινέζοι σύντομα αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να περάσει τις 10.000 σε ειδικούς χώρους αναπαραγωγής και «εκτέλεσης» των ζώων.

Η Κινέζικη κυβέρνηση πάντως κάνει τα στραβά μάτια και το «άσπρο-μαύρο» υποστηρίζοντας ότι αυτού του είδους οι εγκαταστάσεις κάνουν καλό στην τίγρη γιατί αυξάνουν τον πληθυσμό της. Το μόνο καλό που κάνουν σίγουρα είναι σε όσους τις εκμεταλλεύονται, καθώς πέρα από αυτή την μπίζνα με το ποτό, μεγάλα κέρδη υπάρχουν και από άλλα μέρη του ζώου, όπως τα δόντια του, τα νύχια του, το δέρμα του κ.λπ.

Πηγή: protothema.gr