Ιταλία: 3.000 πρόσφυγες έφτασαν από την Λιβύη μέσα σε 3 μέρες (vid)

Gazzetta team
Ιταλία: 3.000 πρόσφυγες έφτασαν από την Λιβύη μέσα σε 3 μέρες (vid)
Περισσότερους από 3.000 πρόσφυγες έφτασαν στην Ιταλία διασχίζοντας την Μεσόγειο από την Λιβύη, μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ιταλική ακτοφυλακή.

Ο καλός καιρός αλλά και το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού ήταν οι κύριες αιτίες της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των προσφύγων που επέλεξαν αυτόν τον δρόμο προς την Ευρώπη.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη διεσώθησαν από τους Ιταλούς 3.112 πρόσφυγες, που εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της χώρας με λαστιχιένιες βάρκες.

Παράλληλα οι αρχές που περιπολούν στην περιοχή, περισυνέλλεξαν τρία πτώματα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, περί τους 9.800 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ιταλία από τις αρχές του έτους, αριθμός πολύ μικρότερος σε σχέση με τις ροές που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά αυξημένος σε σχέση με πέρυσι, που το αντίστοιχο διάστημα ήταν 7.400.

Πάντως οι Ιταλοί επισημαίνουν πως η μεγάλη πλειοψηφία όσων μεταναστών φτάνουν στην χώρα τους κατάγονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και όχι την Συρία, όπως συμβαίνει με την Ελλάδα και άρα δεν προκύπτει πως οι πρόσφυγες «άλλαξαν δρόμο».

Πηγή: protothema.gr