Ο στρατός «στήνει» το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» για τους μετανάστες (pics)

Gazzetta team
Ο στρατός «στήνει» το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» για τους μετανάστες (pics)
Βρίσκεται στη Λάρισα και αποτελεί ένα από τα επτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μπορεί οι 394 Αφγανοί πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν καταλύσει εδώ μία εβδομάδα σε περίβολο εργοστασίου έξω από την Λάρισα, να αρνούνται να μεταβούν στο
στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», ωστόσο, οι εργασίες για την ετοιμασία του συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες.

Το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου», που βρίσκεται μεταξύ Μάνδρας και Κουτσοχέρου στη Λάρισα, αποτελεί ένα από τα επτά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων που ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο στρατόπεδο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση 300 σκηνών η χωρητικότητα των οποίων ξεπερνά τους 2.000 φιλοξενούμενους, η περίφραξη του χώρου ολοκληρώνεται, ενώ συνεργεία της ΔΕΥΑΛ εργάζονται για την τοποθέτηση δικτύου ύδρευσης.

Χθες, πάντως, στο κείμενο-επιστολή προς τους αντιπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών αλλά και τις τοπικές αρχές που δημοσιοποίησαν οι «Αφγανοί μετανάστες διαμένοντες στην πόλη της Λάρισας της Ελλάδας, καταυλισμός δίπλα από το εργοστάσιο της Ρόκα» -όπως το υπέγραψαν- τόνιζαν, μεταξύ άλλων, ότι ο χώρος που υποδείχθηκε στο Κουτσόχερο είναι 12 χιλιόμετρα μακριά από την Λάρισα και «βρίσκεται σε ορεινή περιοχή, δεν υπάρχουν καθόλου ανέσεις υγιεινής και είναι μακριά από την παρακολούθηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, και το σημαντικότερο είμαστε άνθρωποι και δικαιούμαστε να ζήσουμε, δεν είμαστε εγκληματίες φυλακισμένοι μεταφερόμενοι σε ένα στρατιωτικό καταυλισμό μακριά από την πόλη».


Δείτε φωτογραφίες από το στρατόπεδο









Πηγή: protothema.gr