Έκλεισαν την πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα

Gazzetta team
Έκλεισαν την πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η γερμανική σχολή στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε έπειτα από "ανεπιβεβαίωτη προειδοποίηση"

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα, όπως και το γενικό προξενείο της στην Κωνσταντινούπολη έκλεισαν σήμερα για λόγους ασφαλείας, έπειτα από ενδείξεις για πιθανή επικείμενη επίθεση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, και η γερμανική σχολή στην Κωνσταντινούπολη έκλεισε έπειτα από "ανεπιβεβαίωτη προειδοποίηση".

Την Τρίτη, η Γερμανία είχε καλέσει τους πολίτες της στην Άγκυρα να προσέχουν έπειτα από πληροφορίες για "επικείμενη επίθεση". Αυτός είναι ο λόγος για τη λήψη του έκτακτου μέτρου στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Γερμανίας και στη γερμανική σχολή στην Τουρκία.

Η επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην πολυσύχναστη πλατεία Κιζιλάι, στο κέντρο της Άγκυρας, την Κυριακή, στην οποία 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν, διαπράχθηκε από τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (ΤΑΚ), μια ριζοσπαστική οργάνωση προσκείμενη στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Στις 12 Ιανουαρίου, δώδεκα γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης, κοντά στη Αγία Σοφία και στο Μπλε Τζαμί. Η επίθεση αποδόθηκε από την ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία είναι σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την επίθεση στις 10 Οκτωβρίου που είχε στόχο φιλοκουρδική διαδήλωση μπροστά από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Η επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 103 ανθρώπων και είναι η πλέον αιματηρή που έχει σημειωθεί ποτέ σε τουρκικό έδαφος, αποδόθηκε από την 'Αγκυρα στο ΙΚ.

Στις 13 Φεβρουαρίου, σε άλλη επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η ΤΑΚ, σκοτώθηκαν 29 άνθρωποι, οι περισσότεροι στρατιώτες, στο κέντρο της Άγκυρας.


Πηγή: protothema.gr