ΕΛ.ΑΣ.: Λάθος πληροφορίες για την απόδραση με ελικόπτερο

Gazzetta team
ΕΛ.ΑΣ.: Λάθος πληροφορίες για την απόδραση με ελικόπτερο
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μελών της «Συνωμοσίας» – Προβληματισμός για νέο σχέδιο φυγής.

«Σχεδόν όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την απόπειρα απόδρασης από τον Κορυδαλλό με την πειρατεία ελικοπτέρου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για την υπόθεση αυτή δόθηκαν καταθέσεις που δεν ανταποκρίνονται σε όσα πραγματικά συνέβησαν και κυρίως στο τελευταίο μέρος της “πειρατείας” του ιπτάμενου μέσου από την Πόλα Ρούπα. Γνωρίζαμε ότι μερικές ανακρίβειες υπήρξαν λόγω της παράτυπης ενοικίασης του ελικοπτέρου. Όμως βρισκόμαστε μπροστά και σε άλλες εκπλήξεις».

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την προσπάθεια φυγής από τις φυλακές Κορυδαλλού του «αντάρτη πόλης» Νίκου Μαζιώτη και άλλων αντιεξουσιαστών στις 21 Φεβρουαρίου. Το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε ύστερα από αντίδραση του πιλότου του ελικοπτέρου και πρώην αστυνομικού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από τη «σάρωση» κλήσεων και από άλλες έρευνες προσπαθούν να εντοπίσουν ίχνη της Πόλας Ρούπα, συντρόφου του Ν. Μαζιώτη. Σημειώνουν όμως ότι «είχαμε λάθος δεδομένα της υπόθεσης».

Σε ανάρτηση στον διαδικτυακό τόπο indymedia την Τετάρτη, τέσσερα κρατούμενα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς επιβεβαίωσαν τις αναφορές ότι μέλη της ίδιας οργάνωσης θα προσπαθούσαν να διαφύγουν και αυτοί με το ελικόπτερο. Το κείμενο, με τίτλο «Ελεύθεροι πολιορκημένοι», φέρει την υπογραφή των Χρήστου Τσάκαλου, Γεράσιμου Τσάκαλου, Γιώργου Πολύδωρου και Όλγας Οικονομίδου.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως εκτιμούν ότι δεν θα επιβιβάζονταν όλοι αυτοί στο ελικόπτερο και στο εγχείρημα θα συμμετείχε πιθανόν ο ποινικός Γιώργος Πετρακάκος όπως και μία άλλη κρατούμενη. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών επισημαίνουν ότι υπήρχε «προεργασία» για να έχουν πρόσβαση στην ταράτσα όπου θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο όχι μόνο οι αντιεξουσιαστές κρατούμενοι της ειδικής πτέρυγας ασφαλείας αλλά και κρατούμενες στις «γειτονικές» γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. Σημειώνεται πάντως ότι ίχνη αυτής της προεργασίας –κομμένα κάγκελα– είχαν βρεθεί μόνο στην ειδική πτέρυγα.

Επιπλέον από την ανάγνωση του κειμένου των κρατουμένων της «Συνωμοσίας» αλλά και ενός άλλου, που αναρτήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα, από τον αντιεξουσιαστή Ν. Μαζιώτη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι «θα υπάρξει σύντομα νέος σχεδιασμός απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού».

Παράλληλα, καταγράφουν τις απειλητικές αναφορές που περιέχουν. Στο κείμενο της «Συνωμοσίας» σημειωνόταν: «Η φυλακή είναι ένας σταθμός στην πορεία των επαναστατών προς την ελευθερία. Είναι μια ενδιάμεση στάση, όχι όμως ένας τερματισμός» και τα μέλη της προσθέτουν: «Μια ελευθερία που για εμάς ταυτίζεται με τη συνέχιση του αντάρτικου πόλης για την όξυνση του αναρχικού αγώνα. Μια ελευθερία που θα βαδίσει πάνω στα συντρίμμια του γερασμένου κόσμου και των μνημείων του, των φυλακών, των δικαστηρίων, των κοινοβουλίων, των αστυνομικών τμημάτων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, των εργαστηρίων του τεχνολογικού ολοκληρωτισμού».

Ο Ν. Μαζιώτης στο κείμενό του σημειώνει ότι «η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο στις 21 Φεβρουαρίου 2016 από τις φυλακές Κορυδαλλού, επιχείρηση που πραγματοποίησε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν μια επαναστατική πράξη, μια ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα».


Πηγή: tovima.gr