Σενάρια για εκλογές στο προσκήνιο με την συγκυβέρνηση σε τεντωμένο σχοινί

Gazzetta team
Σενάρια για εκλογές στο προσκήνιο με την συγκυβέρνηση σε τεντωμένο σχοινί
Ευθεία απειλή Καμμένου για αποχώρηση των υπουργών του από την κυβέρνηση.

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα τελευταία 24ωρα μετά το λεκτικό ατόπημα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε «Μακεδονία» τα Σκόπια.

Τα σενάρια παίρνουν και δίνουν και εκτός από το ενδεχόμενο ανασχηματισμού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και κάλπες.

Ήδη ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για εκλογές στην Κυριακή του Θωμά, μετά το Πάσχα, ενώ και από τη ΝΔ δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας αποφασίσει να κρατήσει στην κυβέρνηση τον υπουργό του και τελικά απομακρυνθεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Στη Λ. Συγγρού δεν αποκλείουν πλέον κανένα ενδεχόμενο καθώς θεωρούν ότι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος έχουν λίγα περιθώρια ελιγμών, ενώ εκτός από την υπόθεση Μουζάλα, την κυβέρνηση θα ταλαιπωρήσουν τα μέτρα που θα πρέπει να περάσουν από τη Βουλή για το Ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται πιεσμένος και είτε θα κάνει πίσω μέσω ενός ανασχηματισμού «θυσιάζοντας» τον υπουργό του και αναλαμβάνοντας την ευθύνη να εξηγήσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ και στις Βρυξέλλες την απόφασή του, είτε θα σπάσει την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο ο οποίος απειλεί ότι θα πάρει τους υπουργούς του και θα φύγει. Ωστόσο φέρεται οτι ακόμη και σε μια τέτοια κίνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά είναι άγνωστο αν είναι βιώσιμο ένα τέτοιο σχήμα ή ένα κυβερνητικό σχήμα με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι οι κάλπες φαίνονται στον ορίζοντα ως μονόδρομος είτε λόγω των νέων μέτρων, είτε λόγω του προσφυγικού

Ο κ. Καμμένος έσπευσε από νωρίς χθες να ανακοινώσει τη σύγκληση, σήμερα, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, θέλοντας, προφανώς, να ασκήσει πίεση, ενώ επανέλαβε σε δηλώσεις του ότι επιμένει στο αίτημα για απομάκρυνση Μουζάλα. Μάλιστα, σε δηλώσεις του (MEGA) αναφέρθηκε και στο παρελθόν, λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μουζάλας κάνει λάθη και τα καταπίνουμε, είχε μιλήσει για 150.000 πρόσφυγες, μετά μίλησε για ενσωμάτωση...», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων υπάρχουν βαθύτερες διαφορές, αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού.


Πηγή: newsbeast.gr