ΜΜΕ Σκοπίων: Οι εθνικιστές ζητούν παραίτηση Μουζάλα επειδή αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομά της!

Gazzetta team
ΜΜΕ Σκοπίων: Οι εθνικιστές ζητούν παραίτηση Μουζάλα επειδή αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομά της!
Οι Έλληνες επιμένουν πως έχουν την αποκλειστικόκοτα στο όνομα σημειώνει το πρακτορείο «ΜΙΑ» - Τι λένε για Μητσοτάκη και Καμμένο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, έδωσε εξηγήσεις για το γεγονός πως αποκάλεσε τα Σκόπια, «Μακεδονία», όμως αυτή του η ενέργεια, προκάλεσε ένα κύμα διχασμού στις τάξεις της κυβέρνησης, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο να ζητά την αποπομπή του και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν ότι τον στηρίζουν και τον Αλέξη Τσίπρα να επιφυλάσσεται για αποφάσεις μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό.

Όσο συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα, τα μέσα Ενημέρωσης της πΓΔΜ έχουν επιδοθεί σε ένα πάρτι δημοσιευμάτων, χαρακτηρίζοντας σε κάποια εξ αυτών, «εθνικιστές» τους Πάνο Καμμένο και Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή ζήτησαν την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα, και μάλιστα για ποιο λόγο; «Επειδή αποκάλεσε τη Μακεδονία με το όνομά της»!



Ο Independent των Σκοπίων επισημαίνει πως ο εταίρος από το «εθνικιστικό» κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, Πάνος Καμμένος, κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να παραιτηθεί από τη θέση του, καθώς αποκάλεσε τη «Μακεδονία» με το όνομα της και δεν χρησιμοποίησε κάποια από τις συντομογραφίες που «οι Έλληνες εθνικιστές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν».

Σε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων της πΓΔΜ, αναφέρεται ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα. Ο πατέρας του είναι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, που έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο το 1993 από τους εθνικιστές - μέλη του κόμματός του, οι οποίοι "επαναστάτησαν", θεωρώντας ότι η πολιτική που ακολουθούσε έναντι της "Μακεδονίας", δεν ήταν σκληρή»

Σε άλλο σημείο, το πρακτορείο Mia που βρήκε πρόσφορο έδαφος για προπαγάνδα αναφέρει ότι: «Οι Έλληνες εθνικιστές επιμένουν ότι η Ελλάδα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομα "Μακεδονία"».

Πηγή: protothema.gr