Η Μογκερίνι προειδοποιεί: «Μπορεί να έρθουν άλλοι 450.000 μετανάστες από τη Λιβύη»

Gazzetta team
Η Μογκερίνι προειδοποιεί: «Μπορεί να έρθουν άλλοι 450.000 μετανάστες από τη Λιβύη»
Η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με νέες μεταναστευτικές ροές, από τη Λιβύη και το Ιράκ, τη στιγμή που προσπαθεί ακόμη να αντιμετωπίσει την κρίση, προειδοποίησε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Εξωτερικών, πριν από τη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, η επικεφαλής ευρωπαϊκής διπλωματίας- σύμφωνα με το Politico- ανέφερε ότι η «άστατη κατάσταση στη Λιβύη» αυξάνει την πιθανότητα περισσότεροι από 450.000 πρόσφυγες να είναι «πιθανοί υποψήφιοι για μετανάστευση στην Ευρώπη».

Τον κίνδυνο νέων ροών, από τη Λιβύη προς τη Σικελία, επεσήμαναν και οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, την προηγούμενη εβδομάδα.

«Παραμένει η ανησυχία ότι υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές, όπως από τη Λιβύη προς την Ιταλία. Είμαστε σε συζητήσεις με τους Ιταλούς για να αποφύγουμε σε πρώιμο στάδιο μία παρόμοια κίνηση όπως εκείνη στη βαλκανική οδό», είχε πει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, στη συνάντηση.

Στην επιστολή της, η Μογκερίνι τονίζει ότι η Λιβύη είναι προτεραιότητα σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ρίζα της έντονης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Πηγή: iefimerida.gr