Συγκλονιστική μαρτυρία: Μας έσπρωχναν οι Σκοπιανοί στρατιώτες μέσα από μια τρύπα πάλι στην Ελλάδα

Gazzetta team
Συγκλονιστική μαρτυρία: Μας έσπρωχναν οι Σκοπιανοί στρατιώτες μέσα από μια τρύπα πάλι στην Ελλάδα
Απάνθρωπη μεταχείριση υπέστη από τους στρατιώτες της ΠΓΔΜ ένα Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος πέρασε εχτές μαζί με εκατοντάδες άλλους μετανάστες τα σύνορα - Μας χτυπούσαν και μας φώναζαν, αναφέρει χαρακτηριστικά

Απάνθρωπη μεταχείριση καταγγέλλει ότι υπέστη από τους Σκοπιανούς στρατιώτες ένα Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος μαζί με εκατοντάδες άλλους μετανάστες επιχείρησε χτες να αποδράσει από τον λασπότοπο της Ειδομένης και να περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Όπως καταγγέλλει ο Σύρος, με το που πέρασε μαζί με εκατοντάδες άλλους το ποτάμι που βρίσκεται κοντά στην Ειδομένη και έφτασε στα Σκόπια, αντίκρισε στην άλλη πλευρά τους στρατιώτες της ΠΓΔΜ.

«Μάζεψαν τον κόσμο σε κύκλους. Ζητούσαν από όλους μας να κάτσουμε στο έδαφος και εκεί μείναμε όλη νύχτα καθιστοί με τα παιδιά και τις γυναίκες. Ήταν απάνθρωποι. Ο στρατός των Σκοπίων χτυπούσε όποιον προσπαθούσε να κινηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύρος πρόσφυγας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, στις 2 τη νύχτα, ένα φορτηγό του στρατού πήρε τους ανθρώπους και τους μετέφερε στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Υπήρχε μια μικρή τρύπα στον φράχτη που έσπρωχναν τους ανθρώπους από εκεί. Φώναζαν, έλεγαν λέξεις που δεν καταλαβαίναμε. Χτυπούσαν τους ανθρώπους και τους έσπρωχναν, έξω από τα Σκόπια, μέσα από αυτήν την τρύπα», εξηγεί ο Σύρος.

Όπως συμπληρώνει, οι μετανάστες αναγκάστηκαν στη συνέχεια να περπατήσουν 5-6 χιλιόμετρα μέσα στη νύχτα. «Ήταν τρομακτικά. Πάνω από 1500 άτομα γυρίσαμε. Τελικά δεν πέρασε κανένας στα Σκόπια και γυρίσαμε όλοι στην Ελλάδα», καταλήγει.

Πηγή protothema.gr