Δύο «κολλητοί» σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα

Gazzetta team
Δύο «κολλητοί» σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές βομβιστικές επιθέσεις στην Άγκυρα
Οι δύο νέοι, σύμφωνα με τον κύκλο τους, ήταν ιδιαίτερα δεμένοι και η σχέση τους ήταν σχεδόν αδερφική

Η χθεσινή επίθεση με το παγιδευμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας προκάλεσε τον θάνατο ενός φοιτητή του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Άγκυρας (ODTÜ), ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα είχε χάσει τον κολλητό του φίλο σε ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα στην ίδια πόλη.

Σύμφωνα με άρθρο της Hurriyet Daily News, ο Ozancan Akkuş, ο οποίος σπούδαζε ηλεκτρολογία στο ODTÜ, σκοτώθηκε στη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση, ακολουθώντας την τραγική μοίρα του καλού του φίλου, Ali Deniz Uzatmaz, που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση έξω από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Άγκυρας στις 10 Οκτωβρίου, 2015.

«Το μεγαλύτερο όνειρό του ήταν να σπουδάσει στην Άγκυρα. Πού να το 'ξερε...» είχε γράψει ο Akkuş στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, όταν πληροφορήθηκε τον χαμό του φίλου του. Οι δύο νέοι, σύμφωνα με τον κύκλο τους, ήταν ιδιαίτερα δεμένοι και η σχέση τους ήταν σχεδόν αδερφική.

Ένας ακόμη φοιτητής από το ODTÜ, ο Berkay Baş, έχασε επίσης τη ζωή του στην χθεσινή επίθεση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 37 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα.

Το ODTÜ εξέδωσε μια γραπτή ανακοίνωση σήμερα, εκφράζοντας τη θλίψη της διοίκησης για τον χαμό των δύο φοιτητών. «Οι καρδιές μας είναι βαριές από την απώλεια», έγραφε η ανακοίνωση του γνωστού πανεπιστημίου.

Πηγή: protothema.gr