Σκόπια: Στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε φορτηγά και τους γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα

Gazzetta team
Σκόπια: Στοιβάζουν τους πρόσφυγες σε φορτηγά και τους γυρνάνε πίσω στην Ελλάδα
Περίπου 2.000 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης έχουν καταφέρει να περάσουν μέχρι στιγμής σε έδαφος της ΠΓΔΜ σύμφωνα με φωτογράφο του Reuters

Περίπου 2.000 πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ειδομένης έχουν καταφέρει να περάσουν μέχρι στιγμής σε έδαφος της ΠΓΔΜ, διασχίζοντας το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, εκτιμά ένας φωτογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, μια εκπρόσωπος της αστυνομίας των Σκοπίων αναφέρει ότι οι πρόσφυγες που έχουν φτάσει σε έδαφος των Σκοπίων είναι περίπου 700.

Αφού περπάτησαν για αρκετές ώρες, οι πρόσφυγες διέσχισαν έναν χείμαρρο σχηματίζοντας μια «ανθρώπινη αλυσίδα» και βρήκαν τρόπο να περάσουν έναν φράχτη τον οποίο είχαν στήσει οι σκοπιανές αρχές, αναφέρει ο φωτογράφος του πρακτορείο, Stoyan Nenov. Όπως τονίζει, πολλοί από τους πρόσφυγες που επιχειρούν το παράτολμο πέρασμα του ποταμού κουβαλούν στους ώμους τους τα παιδιά τους, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος.

Ορισμένοι από τους πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν στην ΠΓΔΜ παραλήφθηκαν από φορτηγά του στρατού των Σκοπίων, παρόλο που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πού θα οδηγηθούν.

«Λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε η ομάδα αυτή (των προσφύγων) να επιστρέψει στην Ελλάδα. Η αστυνομία και ο στρατός έχουν αυξήσει τις περιπολίες σε κρίσιμα σημεία των συνόρων», υπογράμμισε η εκπρόσωπος της σκοπιανής αστυνομίας, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής έχουν περάσει τα σύνορα περί τους 700 πρόσφυγες, αριθμός σημαντικά χαμηλότερος από την εκτίμηση του Nenov.

Πηγή: protothema.gr