Πειραιάς: Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες (pics)

Gazzetta team
Πειραιάς: Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες (pics)
Μουσκεμένα παιδιά, βρεγμένες σκηνές, κουβέρτες και εκατοντάδες μετανάστες να δίνουν «μάχη», προκειμένου να σώσουν τα τελευταία τους υπάρχοντα από τη βροχή - Μέσα στις επόμενες ώρες πολλοί από αυτούς θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας, ο μεγαλύτερος αριθμός με προορισμό τη Μαλακάσα

Μουσκεμένα παιδιά, βρεγμένες σκηνές, κουβέρτες και εκατοντάδες μετανάστες να δίνουν «μάχη», προκειμένου να σώσουν τα τελευταία τους υπάρχοντα από τη βροχή. Αυτή είναι η εφιαλτική πραγματικότητα που βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι χιλιάδες πρόσφυγες που έχουν κατακλύσει το λιμανιού Πειραιά.

Η συνεχής βροχόπτωση που πέφτει από χτες το βράδυ έχει μετατρέψει τη ζωή τους σε «κόλαση». Αν και οι περισσότεροι από αυτούς διαμένουν στους κλειστούς επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, ωστόσο περίπου 300 σκηνές και πρόχειρα παραπήγματα έχουν στηθεί στις προβλήτες Ε1 και Ε2 του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας.

Η βροχή που πέφτει ασταμάτητα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους είχε σαν αποτέλεσμα αρκετές από τις σκηνές να μην αντέξουν τον όγκο της βροχής και να «πλημμυρίσουν» από νερά.







Τα είδη ρουχισμού και τα υποδήματα «πότισαν», ενώ οι ισχυροί άνεμοι έκαναν αρκετούς από αυτούς να αναζητούν τσιμεντόλιθους, προκειμένου να τους τοποθετήσουν πάνω στις σκηνές τους, για να μην τις παρασύρουν ξανά οι ισχυροί άνεμοι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που κρέμασαν τις σκηνές τους πάνω σε στάσεις λεωφορείων και τα ρούχα των παιδιών τους σε συρματοπλέγματα για να στεγνώσουν.

Μικρά παιδιά περπατούν με βρεγμένα ρούχα, αλλά και με σαγιονάρες πάνω στις «λίμνες» που έχουν σχηματιστεί στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά. Μέχρι και πριν από λίγη ώρα, στον Πειραιά βρίσκοταν περίπου 3.500 μετανάστες, εκ των οποίων οι 600 τελευταίοι ήρθαν σήμερα το πρωί με το πλοίο Αριάδνη από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Μέσα στις επόμενες ώρες πολλοί από αυτούς θα μεταφερθούν σε κέντρα φιλοξενίας, ο μεγαλύτερος αριθμός με προορισμό τη Μαλακάσα.

Πειραιάς: Στο έλεος της κακοκαιρίας οι πρόσφυγες - Μουσκεμένα παιδιά, «βρεγμένες» ελπίδες...