Χανιά: Η ξανθιά, χαμογελαστή βασίλισσα του Καρναβαλιού (pics)

Gazzetta team
Χανιά: Η ξανθιά, χαμογελαστή βασίλισσα του Καρναβαλιού (pics)
«Απόδραση» από την καθημερινότητα επιχείρησαν σήμερα χιλιάδες πολίτες που έδωσαν το «παρών» στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Κίσσαμο και τις Καλύβες.

Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο για όσους βρέθηκαν και στα δύο σημεία να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις αρμάτων και ομάδων, αλλά και να συμμετάσχουν στα αποκριάτικα δρώμενα

Στο καρναβάλι της Κισσάμου που έγινε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου συμμετείχαν 13 άρματα και ομάδες ενώ 12 άρματα και ομάδες συμμετείχαν στο καρναβάλι των Καλυβών που διέσχισε τον κεντρικό δρόμο της κωμόπολης.

Τα περισσότερα άρματα και οι μεταμφιέσεις ήταν εμπνευσμένα από την επικαιρότητα, ενώ οι συμμετέχοντες στις παρελάσεις κερνούσαν τσικουδιά στους μεγάλους και γλυκίσματα για τα παιδιά .

Η αυλαία του καρναβαλιού στην περιφέρεια των Χανίων είχε ανοίξει το βράδυ του Σαββάτου στην Παλαιόχωρα, όπου στην παρέλαση συμμετείχαν 20 άρματα και ομάδες.

Την προσοχή όλων, αλλά και τα φλας τράβηξε η ξανθιά βασίλισσα του καρναβαλιού

Και στα τρία καρναβάλια των Χανίων έντονο ήταν το στοιχείο της παράδοσης.

Αύριο Δευτέρα ο δήμος Χανίων έχει προγραμματίσει να γιορτάσει τα κούλουμα στο άλσος των Αγίων Αποστόλων. Θα βρίσκεται εκεί το μουσικό σχήμα «ΟΚΤΑΒΑ», ενώ θα υπάρχουν παραδοσιακά κεράσματα, ξυλοπόδαροι για τα παιδιά, αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και κατασκευή χαρταετών από τους προσκόπους Χανίων.

Παραδοσιακά με κεράσματα χαρταετούς και πολλές εκπλήξεις θα γιορταστούν τα κούλουμα και στην Παλαιόχωρα.

Το ραντεβού είναι στην παραλία του Γραμμένου, ενώ οι διοργανωτές έχουν φροντίσει σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέψουν η εκδήλωση να γίνει στην κλειστή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου.

Στο δημοτικό στάδιο Κισσάμου θα γιορτάσει τα κούλουμα ο τοπικός Δήμος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς ενώ ο Δήμος Πλατανιά έχει επιλέξει το χώρο μπροστά από το παλιό δημοτικό σχολείο της περιοχής που βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης.

Εκδήλωση για τα κούλουμα θα πραγματοποιηθεί και στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου.

Στην περιοχή της Κάινας, όπου θα αναβιώσει μεταξύ άλλων το έθιμο της « Καμήλας», θα γιορτάσει τα κούλουμα ο Δήμος Αποκορώνου.

Πηγή: iefimerida.gr