Αλαλούμ σχετικά με τον αριθμό προσφύγων

Gazzetta team
Αλαλούμ σχετικά με τον αριθμό προσφύγων
Αλαλούμ παρατηρείται σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά και με τον τόπο προορισμού τους από τη στιγμή που αποχωρούν από το ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση, την Τετάρτη οι πρόσφυγες ήταν 34.945, δυο μέρες μετά ανήλθε ο αριθμός στους 42.253 και χθες έπεσε εκ νέου στους 41.464, κάτι που σημαίνει ότι 1.000 περίπου πρόσφυγες εξαφανίστηκαν χωρίς να ξέρει κανείς που πήγαν, δεδομένου ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Σύμφωνα με το Associated Press, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος αποκάλυψε ότι πέντε ελληνικά νησιά θα εκκενωθούν από πρόσφυγες και μετανάστες και να μεταφερθούν από τα hotspots στα κέντρα μετεγκατάστασης στην ηπειρωτική χώρα.

Ενώ θέμα σήμερα προέκυψε και με Τούρκους παρατηρητές στα ελληνικά νησιά.

Σ' αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει η δυνατότητα να υπάρχουν Τούρκοι παρατηρητές στα ελληνικά νησιά οι οποίοι θα φροντίζουν ώστε να γίνεται γρηγορότερα η προώθηση, με ταχύτερο τρόπο ώστε μέσα σε 48 ώρες να επιστρέφονται οι μετανάστες, αυτοί που δεν χρήζουν προστασίας, στην Τουρκία", ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Ν. Τόσκας.

"Έγκλημα" χαρακτήρισε την προοπτική ο Γ. Μιχελογιαννάκης ζητώντας "εκεί να μπει ουδέτερος".

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνιζαν ότι ο ρόλος του Τούρκου αξιωματικούς θα είναι να παρατηρεί, να υπογράφει τα πρωτόκολλα επανεισδοχής ώστε να υποχρεώνεται η Άγκυρα να τους παραλαμβάνει.

Η προσφυγική κρίση ήταν ένα από τα θέματα που συζήτησε και ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες ηγέτες στο Παρίσι ενώ ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι με εξωτερική προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων δεν θα χρειάζεται επανασύσταση των εσωτερικών συνόρων ούτε συσσώρευση προσφύγων υπό ανυπόφορες συνθήκες πίσω από τα σύνορα ΠΓΔΜ - Ελλάδας.

Από τη Λαμία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε προσωπικά στον πρωθυπουργό σοβαρές ευθύνες για το αδιέξοδο στο προσφυγικό. "Η κυβέρνηση πάνω στο προσφυγικό χτίζει ένα νέο ψεύτικο δίλημμα, ανθρωπισμός ή ακροδεξιά μας λέει ο πρωθυπουργός. Και τον ρωτώ. Είναι ανθρωπισμός αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη; 12.000 άνθρωποι σε συνθήκες φαβέλας, χωρίς τις βασικές υποδομές να σέρνονται μέσα στη λάσπη;"

"Ευθύνες έχει η κυβέρνηση αλλά και τα κόμματα που υπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης πολιτικών αρχηγών απορρίπτοντας ουσιαστικά τις προτάσεις του ΚΚΕ που είναι στον αντίποδα των αρνητικών αποφάσεων της συνόδου κορυφής", επισήμανε ο Δ. Κουτσούμπας στη Real News.

Πηγή: ethnos.gr