Συμπλοκές και χάος σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τράμπ (pics&vids)

Gazzetta team
Συμπλοκές και χάος σε προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τράμπ (pics&vids)
Ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας η συγκέντρωση.

Την τελευταία στιγμή ακυρώθηκε, για λόγους ασφαλείας, προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο όπου επικράτησε χάος και σημειώθηκαν συμπλοκές ανάμεσα σε χιλιάδες συγκεντρωμένους υποστηρικτές του και εκείνων που βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της υποψηφιότητας του.

Μέλος της καμπάνιας του Τραμπ ανέβηκε στο βήμα περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης και ανακοίνωσε την αναβολή της, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Μετά την ανακοίνωση, το πλήθος ξεκίνησε να ζητωκραυγάζει και ξέσπασαν συμπλοκές μεταξύ των συγκεντρωμένων με την αστυνομία να επεμβαίνει.

«Διώξαμε τον Τραμπ! Διώξαμε τον Τραμπ!» ακουγόταν μέσα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, όπου η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ενώ άλλη ομάδα συγκεντρωμένων φώναζε: «Θέλουμε τον Τραμπ! Θέλουμε τον Τραμπ!».

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της εκστρατείας, ο Τραμπ αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση μετά την άφιξη του στο Σικάγο και την συνάντηση του με τις αστυνομικές αρχές. Πολλοί ακτιβιστές του Σικάγου, κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας που προηγήθηκε της προεκλογικής συγκέντρωσης, αναζητούσαν τρόπους για να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της.

Ο 69χρονος Τραμπ προηγείται σταθερά σε αριθμό εκλεκτόρων και αναμένεται να εδραιώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του ενάντια στους συνυποψηφίους του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, στην περίπτωση που κερδίσει τους προκριματικούς κύκλους που θα διεξαχθούν την Τρίτη στη Φλόριντα και στο Οχάιο.

at01at02at03at04at05at09

Πηγή newsbeast.gr