Συγκίνηση, θλίψη αλλά και οργή στο Twitter για την εικόνα του νεογέννητου στην Ειδομένη (pics)

Gazzetta team
Συγκίνηση, θλίψη αλλά και οργή στο Twitter για την εικόνα του νεογέννητου στην Ειδομένη (pics)
«Αυτό δεν είναι ανθρωπισμός ούτε αξιοπρέπεια», γράφει ένας χρήστης ενός ένας άλλος διερωταται «Τασία, αυτό λιάζεται τώρα;» - «Λύγισαν» τα social media μπροστά στην εικόνα του μικροσκοπικού μωρού, που οι δικοί του το έπλεναν με ένα μπουκάλι νερό μέσα στο κρύο και τις λάσπες

Από τη θλίψη και τη συγκίνηση μέχρι την οργή κυμαίνονται οι αντιδράσεις στο Twitter για τη συγκλονιστική φωτογραφία που έκανε σήμερα τον γύρο των ελληνικών και διεθνών μέσων, η οποία δείχνει ένα νεογέννητο μωράκι, γυμνό μέσα στο κρύο και τις λάσπες του καταυλισμούπροσφύγων στην Ειδομένη, ενώ οι δικοί του πλένουν με ένα μπουκάλι νερό.

Ο φωτογραφικός φακός των διεθνών πρακτορείων έστειλε την εικόνα σε όλη την υφήλιο, «συλλαμβάνοντας» το θαύμα της ζωής: Ένα βρέφος μόλις λίγων ημερών, μπορεί και ωρών, μέσα στις λάσπες... Η μητέρα σε σκηνή, από εκείνες που έδερνε η βροχή μερόνυχτα... Μια ηλικιωμένη γυναίκα το κρατά σφιχτά και το ξεπλένει, ενώ ένας άντρας μ' ένα μπουκάλι ρίχνει νερό, έξω στο κρύο, Μάρτη μήνα, στην Βόρεια Ελλάδα.

«Γεννήθηκε μωρό σήμερα στην Ειδομένη. Να πολεμάς ψυχή μου. Να απαιτείς. Να διεκδικείς», γράφει μια χρήστης στο Twitter. Για «θαύμα της ζωής» και «σύμβολο ελπίδας» κάνουν λόγω άλλες αναρτήσεις, τονίζοντας ότι η ζωή επιμένει, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια.

Δεν έλειψαν ωστόσο και οι οργισμένες αναρτήσεις, με στόχο τους υπαίτιους αυτής της εικόνας: «Αυτό δεν είναι ανθρωπισμός ούτε αξιοπρέπεια», γράφει μια χρήστης, ενώ ένας άλλος διερωτάται «Τασία, αυτό λιάζεται τώρα;». «Μια γυναίκα γέννησε στην Ειδομένη μέσα στις λάσπες και στο κρύο και το μωρό το έπλεναν με λασπόνερα. Γράφτε εσείς για το καρναβάλι της Πάτρας», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης.

Μια άλλη ανάρτηση συμπληρώνει: «Νεογέννητο στις λάσπες της Ειδομένης και στο Χίλτον Δρακουλέσκου διατάσσει συντάξεις 180 ευρώ στους ιθαγενείς. Είναι ο πολιτισμός, ηλίθιε».

«Επειδή στο Down Town δεν πρόλαβαν να φωτογραφίσουν το μωρό που γεννήθηκε στην Ειδομένη, θα βάλουν στη θέση του το νεογέννητο του Ρουβά», σχολιάζει ένας άλλος χρήστης, αναφερόμενος σε ένα «καυτό» ζήτημα των ημερών, το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού.


Πηγή: protothema.gr