Σουλτς: Σοκαρίστηκα από όσα είπε ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής

Gazzetta team
Σουλτς: Σοκαρίστηκα από όσα είπε ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής
Δεν θα ανεχτώ την προσπάθεια της ακροδεξιάς να δοκιμάζει τα όρια της απανθρωπιάς – Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε διώξει από τη συνεδρίαση της Ευρωβουλής ευρωβουλευτή της ΧΑ.

Για σοκαριστικά πράγματα που ακούγονται από τα χείλη των ευρωβουλευτών κάνει λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς , σε σημερινή συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριο Συναδινό, τον οποίο και ανάγκασε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, λόγω ξενοφοβικών και ρατσιστικών εκφράσεων του τελευταίου κατά των Τούρκων.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Αμβούργου "Hamburger Morgenpost", ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου έσπευσε να καταδικάσει τον ρατσισμό εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά του ανησυχία για τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και σε πολλά εθνικά κοινοβούλια. Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης τόνισε επίσης ότι, "τα φαινόμενα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με όλες μας τις δυνάμεις".

"Σήμερα ακούμε πράγματα από ευρωβουλευτές τα οποία προκαλούν σοκ", επισημαίνει ο Μάρτιν Σουλτς ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ανεχτεί την προσπάθεια της ακροδεξιάς να δοκιμάζει καθημερινά τα όρια της απανθρωπιάς".


Πηγή: protothema.gr