Στη Λάρισα κάποιοι βλέπουν ως δολοφόνους τους πρόσφυγες

Gazzetta team
Στη Λάρισα κάποιοι βλέπουν ως δολοφόνους τους πρόσφυγες
Eντάσεις προκαλεί η δημιουργία καταυλισμού προσφύγων στη Λάρισα, με τους κατοίχους χωριού να διαμαρτύρονται έντονα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Μετά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, το λόγο πήρε κάτοικος της Μάνδρας, του χωριού δίπλα στο οποίο θα κατασκευαστεί ο καταυλισμός, ο οποίος σε αρκετά υψηλούς τόνους κατηγόρησε το δήμαρχο ότι «ψεύδεται» και ότι γνώριζε εδώ και είκοσι ημέρες τις εξελίξεις αφού άτομα του δήμου «περιπολούσαν και κοιτούσαν πως θα μαζέψουν τα σκουπίδια στην περιοχή». «Δεν θέλουμε δολοφόνους στα σπίτια μας» ήταν η φράση που ακούστηκε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο σώμα.

Ο κ. Καλογιάννης διέψευσε τα λεγόμενα του κατοίκου, για να εισπράξει την απάντηση «δεν τους θέλουμε στο χωριό μας, αν είναι να πας να μείνεις εσύ μαζί τους».

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διεκόπη με την προσδοκία να πέσουν οι τόνοι, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν άκρως αντίθετο: Οι φωνές και οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν με τη συμμετοχή και άλλων κατοίκων της περιοχής.

Αρκετά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των κατοίκων ο δήμαρχος Λαρισαίων χαρακτήρισε ορισμένες από τις συμπεριφορές, ακραίες φωνές που τείνουν σε χρυσαυγίτικες αντιλήψεις και συμπλήρωσε πως η Λάρισα τόσες ημέρες έδωσε μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ζήτησε επίσης τη συνδρομή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να απομονωθούν οι ακραίες φωνές και πρόσθεσε με νόημα πως οι 400 που έρχονται είναι Σύριοι στο σύνολό τους εκ των οποίων το 40% είναι παιδιά, ενώ το 20% παιδιά κάτω των δύο ετών.

Πηγή: iefimerida.gr