Τέσσερις τόνοι τρόφιμα από παροπλισμένο πλοίο για τις ανάγκες προσφύγων και αναξιοπαθούντων

Gazzetta team
Τέσσερις τόνοι τρόφιμα από παροπλισμένο πλοίο για τις ανάγκες προσφύγων και αναξιοπαθούντων
Τα τρόφιμα θα διατεθούν σε συσσίτια για αστέγους, πρόσφυγες και μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά

Τέσσερις τόνοι τρόφιμα μόνο από ένα παροπλισμένο πλοίο εξοικονομήθηκαν για τις ανάγκες των προσφύγων και των αναξιοπαθούντων συμπολιτών. Η «αξιοποίηση» των τροφίμων που βρίσκονται σε πλοία τα οποία έχουν ολοκληρώσει το ναύλο τους μπορεί να εξελιχθεί σε «θησαυρό» για την κυβέρνηση και το υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εφόσον αξιοποιηθεί.

Η περίπτωση του πλοίου CMBPaule είναι χαρακτηριστική. Το πλοίο μετά από πολλούς μήνες ολοκλήρωσε στον Πειραιά το ναύλο του. Στα αμπάρια του είχε τέσσερις τόνους τρόφιμα (ανάμεσα στα οποία ήταν εκατοντάδες κιλά ψάρια και κρέας). Με μεσολάβηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου και με την ευγενική παραχώρηση και συνεργασία του καπετάνιου του πλοίου και της εταιρείας Inchcape Shipping Services Hellas κανονίσθηκε η μεταφορά και διάθεση και διάθεση των τροφίμων του πλοίου, μετά τον παροπλισμό του, ως δωρεά στη Μητρόπολη Πειραιώς με σκοπό να ανακουφιστούν χιλιάδες συνάνθρωποι μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στην προσπάθεια ανταποκρίθηκαν το Τελωνείο Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής) που εξέδωσαν μέσα σε λίγες ώρες τα πιστοποιητικά για τη δέσμευση και δωρεά των τροφίμων.

Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ, τα τρόφιμα θα διατεθούν σε συσσίτια για αστέγους, πρόσφυγες και μετανάστες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν σκέψεις να γίνεται αυτό με όλα τα πλοία που θα δένουν στην Ελευσίνα.

Πηγή naftemporiki.gr