Επτά Κούρδοι του PKK σκοτώθηκαν σε συμπλοκές με την τουρκική αστυνομία

Gazzetta team
Επτά Κούρδοι του PKK σκοτώθηκαν σε συμπλοκές με την τουρκική αστυνομία
Επτά Κούρδοι αντάρτες της οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών στο Ντιγιάρμπακιρ, την μεγαλύτερη πόλη της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, μια μέρα μετά την ανακοίνωση των τουρκικών δυνάμεων ότι ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών στην πόλη.

Η σύγκρουση ξέσπασε στην ιστορική συνοικία Σουρ, που συγκαταλέγεται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς που καταρτίζει η Ουνέσκο και πολλά από τα μνημεία της έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στις συγκρούσεις μετά την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Οι πηγές ανέφεραν πως ειδικές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους αντάρτες, όταν οι τελευταίοι άνοιξαν πυρ από ένα υπόγειο στην Σουρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Πέμπτη ο στρατός, στις επιχειρήσεις στην περιοχή, που ξεκίνησαν στις 17 Δεκεμβρίου, έχουν σκοτωθεί 279 αντάρτες του PKK.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κλιμακώθηκαν το πρόσφατο διάστημα σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου κατοικούν κυρίως Κούρδοι, με πιο πρόσφατες συγκρούσεις στην πόλη Ιντίλ, κοντά στα σύνορα με την Συρία. Ο στρατός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 120 Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις εκεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Πηγή koolnews.gr