Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» καταδιώκουν, βασανίζουν και τρομοκρατούν πρόσφυγες (vid)

Gazzetta team
Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» καταδιώκουν, βασανίζουν και τρομοκρατούν πρόσφυγες (vid)
Σοκ, αγανάκτηση και αποστροφή προκαλεί η αποκάλυψη της Daily Mail, για ομάδες Βούγαρων «κυνηγών κεφαλών» που «περιπολούν» ψάχνοντας για πρόσφυγες.

Ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα ώστε να μπορεί να κινείται σε ανώμαλο έδαφος γύρω από την πόλη Yambol, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Για να θυμίζει μάλιστα απόλυτα Φαρ Ουέστ ο τρόπος δράσης του, ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Ο Βάλεφ, για να νομιμοποιήσει τη δράση του, ισχυρίζεται ότι κάθε παράνομος μετανάστης είναι τζιχαντιστής, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται την κατηγορίες ότι ο ίδιος είναι τρομοκράτης - και τρομοκρατεί τα θύματά του.

Ο κυνισμός του φτάνει στο επίπεδο να περιγράφει το κυνήγι κεφαλών ως «σπορ»: «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», ισχυρίζεται.

Στο «θεάρεστο» έργο του πολλές φορές έχει την βοήθεια, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, οχημάτων που κινούνται άνετα σε χωματόδρομους καθώς και εκπαιδευμένων σκύλων. Ο ίδιος συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών.

Εκπρόσωπός της δήλωσε στην MailOnline:

«Ο ίδιος ο Βάλεφ παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες. Στα θύματά του περιλαμβάνονται άνδρες, γυναίκες και παιδιά που εγκαταλείπουν την Συρία. Σε ένα περιστατικό, τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

»Επανειλημμένα έχει προχωρήσει σε αξιόποινες δηλώσεις για τους πρόσφυγες και είναι ξεκάθαρο ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη δράση του, επιτιθέμενος σε περισσότερους πρόσφυγες. Το γεγονός ότι επιδιώκει να λάβει κρατική χρηματοδότηση για τις πράξεις του είναι ακόμα πιο ανησυχητικό.»

Δυστυχώς, σύμφωνα τουλάχιστον με την DailyMail, οι αυτονόητες επισημάνσεις της Επιτροπής του Ελσίνκι προκάλεσαν ένα κύμα υποστήριξης στον Ντίνκο Βάλεφ, δείχνοντας ότι το ρατσιστικό, ξενοφοβικό μίσος και οι πρακτικές Άγριας Δύσης χαίρουν κάποιου βαθμού αποδοχής από τη βουλγαρική κοινωνία.

Πηγή topontiki.gr