ΕΛΑΣ: Η Πόλα Ρούπα είναι έτοιμη για όλα

Gazzetta team
ΕΛΑΣ: Η Πόλα Ρούπα είναι έτοιμη για όλα
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν την έρευνα για την Πόλα Ρούπα και για τις ενέργειες του χειριστή του ελικοπτέρου.

Η Πόλα Ρούπα αποκαλύπτει ότι ο 53χρονος πρώην αστυνομικός και χειριστής του ελικοπτέρου έβγαλε και εκείνος πιστόλι για να την αντιμετωπίσει στον αέρα, δεν κάνει όμως καμία λεπτομερή αναφορά για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους μετά την επεισοδιακή προσγείωση.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν την έρευνα για τις ενέργειες του χειριστή, ο οποίος μπορεί να έσωσε σε έναν μεγάλο βαθμό το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. και κυρίως των δικαστικών αρχών, ωστόσο καθυστέρησε για περισσότερες από δύο ώρες να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κατηγορηθεί για… απόκρυψη κάποιων στοιχείων όπως και για το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε πως και ο ίδιος έφερε όπλο, το οποίο επιχείρησε να χρησιμοποιήσει κατά την διάρκεια της εναέριας συμπλοκής με την Πόλα Ρούπα. Αντίστοιχες ευθύνες αναμένεται να του αποδοθούν και από την ΥΠΑ εξαιτίας των ελλιπέστατων έως ανύπαρκτων νομιμοποιητικών εγγράφων του ελικοπτέρου και της πτήσης.

Έτοιμη για όλα...

Η Πόλα Ρούπα είναι έτοιμη για όλα, απειλεί πολίτες πως «κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης της» θα αντιμετωπίζεται… αναλόγως!

Πρωταρχικός της στόχος , σύμφωνα με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι η απελευθέρωση του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη και άλλων πρόθυμων κατηγορουμένων για τρομοκρατία προκειμένου να συνεχίσουν την ένοπλη δράση του Επαναστατικού Αγώνα.

Αν και δεν αποδίδει στον εαυτό της τον αρχηγικό ρόλο της οργάνωσης, το αφήνει να εννοηθεί από τη στιγμή που ο Νίκος Μαζιώτης είναι φυλακισμένος, και αναλαμβάνει «ηγετικά», την ευθύνη της ληστείας τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, με λεία 125.000 ευρώ, στις 25 Ιουνίου 2015, για την χρηματοδότηση της επιχείρησης απόδρασης.

Δείγμα της θέλησής της Πόλας Ρούπα να συνεχίσει τη δράση της, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, είναι το γεγονός πως αποσυνδέει ότι είναι μητέρα, στο πλαίσιο της αφιέρωσης της ζωής της στην υπόθεση της κοινωνικής επανάστασης.

«Δεν έχω μπει και ούτε πρόκειται να μπω στην διαδικασία να τροφοδοτώ αυτή την συζήτηση. Αντί γι' αυτό πάντα μιλούσα και μιλάω πολιτικά. Όλα τα υπόλοιπα ζητήματα και η προσωπική μου ζωή δεν αφορά κανέναν. Όλες οι επαναστάσεις στην ιστορία πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους που έβαλαν το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό, που ρίσκαραν για αυτήν τη ίδια την ζωή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η καταζητούμενη υποστηρίζει πως είχε την ευκαιρία να σκοτώσει τον πιλότο αλλά δεν το έκανε «ρισκάροντας» τη ζωή της για αυτό «από εδώ και στο εξής αν χρειαστώ ξανά την συνδρομή πολιτών και εφόσον το κρίνω αναγκαίο, θα γνωστοποιώ την ταυτότητά μου από την αρχή. Ας γνωρίζουν όλοι, δεδομένου ότι η αποστολή μου σε κάθε περίπτωση αφορά την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του εγκληματικού καθεστώτος, ότι κάθε πιθανή άρνηση συνεργασίας και προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης, θα αντιμετωπίζεται αναλόγως».

Η 47χρονη καταζητούμενη περιγράφοντας τη σκηνή της απόπειρας πειρατείας του ελικοπτέρου υποστήριξε ότι ο χειριστής πανικοβλήθηκε της επιτέθηκε βγάζοντας όπλο, κάτι που πιστοποιείται από την ανεύρεση δύο γεμιστήρων, εκ των οποίων η μία ήταν δική της και η δεύτερη από το όπλο του χειριστή.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνουν πως αν και δεν όφειλε, η Πόλα Ρούπα, για να φανεί συνεπής στο πλαίσιο του αγώνα και του προφίλ της, αναλαμβάνει την ληστεία της τράπεζας στο νοσοκομείο Σωτηρία, τον περασμένο Ιούνιο με λεία 125.000 ευρώ, την οποία εντάσσει στο πλαίσιο εξασφάλισης της επιβίωσής της στην «παρανομία» και στην χρηματοδότηση της επιχείρησης απελευθέρωσης του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά πως όταν μία υπάλληλος της είπε ότι «κι εμείς φτωχοί άνθρωποι είμαστε», η Πόλα Ρούπα υποστηρίζει ότι της πρότεινε να πάνε σε «τυφλό» σημείο όπου δεν υπήρχαν κάμερες για να της δώσει 5.000 ευρώ, τα οποία και δεν δέχτηκε.

Επιτηδευμένα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν αναλαμβάνει μία άλλη ληστεία χρηματαποστολής σούπερ μάρκετ στη Νέα Λάμψακο της Εύβοιας στις 2 Σεπτεμβρίου 2015, με λεία 70.000 ευρώ, για την οποία υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις εμπλοκής της.

Η Πόλα Ρούπα υποστηρίζει πως το σχέδιό της δεν βασίστηκε σε καμία επιχείρηση απόδρασης με ελικόπτερο που έγινε στο παρελθόν, και δεν σχετίζεται με κανένα εύρημα από σχέδια που δεν υλοποιήθηκαν, υπονοώντας αυτά που είχαν βρεθεί σε σπίτι της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στα Τουρκοβούνια, με αναλυτικές πληροφορίες για την ενοικίαση ελικοπτέρου και σημεία ελικοδρομίων στην Ελλάδα. Επίσης, αρνείται ότι υπήρχε κάποιο σχέδιο απόδρασης με «μαϊμού» ασθενοφόρο και περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκτιμούν πως η Πόλα Ρούπα δεν θα σταματήσει να αναζητά τρόπους απελευθέρωσης του συντρόφου της, και από κοινού προσπαθούν να στρατολογήσουν νέα μέλη μέσω μιας επιχείρησης αποδόμησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν αποκλείουν σύντομα να επιχειρήσει κάποια τρομοκρατική ενέργεια για να δείξει και πάλι πως ο Επαναστατικός Αγώνας και η ίδια είναι «αλώβητοι» και επικίνδυνα ενεργοί.

Πηγή: thetoc.gr