ΝΔ: Να μην γίνεται συνήγορος του Νταβούτογλου ο Τσίπρας

Να μην γίνεται ο κ. Τσίπρας “συνήγορος” των “δελεαστικών”, όπως είπε, προτάσεων του κ. Νταβούτογλου, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος.

ΝΔ: Να μην γίνεται συνήγορος του Νταβούτογλου ο Τσίπρας

«Η ελάχιστη ελληνική επιδίωξη είναι αυτή που κατεγράφη στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. Αυτό τουλάχιστον περιμένουμε να επιτύχει ο κ. Τσίπρας και όχι να γίνεται “συνήγορος” των “δελεαστικών”, όπως είπε, προτάσεων του κ. Νταβούτογλου».

Με τη φράση αυτή ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος άσκησε κριτική στη στάση της κυβέρνησης στη χθεσινή Σύνοδο Κορυφής E.E. – Τουρκίας.

«Η χθεσινή Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό, δυστυχώς, δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες δεσμευτικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις. Έτσι η Ελλάδα παραμένει σε απόλυτη εκκρεμότητα. Χωρίς τη στήριξη μιας κοινής ευρωπαϊκής θέσης μένει αντιμέτωπη με την παράταση της σημερινής δραματικής κατάστασης. Αφενός, με δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Αφετέρου, με συνέχιση των εκτός ελέγχου μεταναστευτικών ροών στα σύνορά μας», σημείωσε και πρόσθεσε: 

«Η αποτελεσματική συνεργασία της Τουρκίας είναι απαραίτητη. Όμως, μας ανησυχούν ιδιαίτερα οι υπερβολικές τουρκικές απαιτήσεις, προκειμένου η Άγκυρα να εφαρμόσει συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ε.Ε. Επιπλέον, το προσφυγικό - μεταναστευτικό δεν μπορεί να γίνεται πρόφαση ή άλλοθι για μη τήρηση και των υποχρεώσεων που έχει η Τουρκία ως υποψήφια προς ένταξη χώρας. Οι ημέρες μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων».

Πηγή: thetoc.gr

 

Best of internet