Στο έλεος της βροχής οι πρόσφυγες της Ειδομένης (pics&vid)

Gazzetta team
Στο έλεος της βροχής οι πρόσφυγες της Ειδομένης (pics&vid)
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την περιοχή.

Οι δύσκολες συνθήκες επιβίωσης στην Ειδομένη έγιναν ακόμη δυσκολότερες χθες με την καταρρακτώδη βροχή. Οι περίπου 13.000 πρόσφυγες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προστατευτούν. Όσοι δεν είχαν κάποιο αδιάβροχο χρησιμοποιούσαν σακούλες σκουπιδιών ακόμα και χαρτόνια σε μια προσπάθεια να κρατηθούν στεγνοί. Οι σκηνές τους ήταν στημένες μέσα στη λάσπη και τα «αυλάκια» που έφτιαξαν γύρω τους στόχο είχαν να τις προστατεύσουν από τις πλημμύρες, ενώ με όποιο υλικό έβρισκαν άναβαν φωτιές για να ζεσταθούν, κάνοντας συχνά την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ

Όσοι αρρωσταίνουν μεταφέρονται στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου στο Mega Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νομός Κιλκίς φιλοξενεί πλέον πάνω από 20.000 πρόσφυγες, οι οποίοι ωστόσο χρησιμοποιούν στο σύνολό τους τις δομές υγείας του νομού, δηλαδή το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το νοσοκομείο Ηγουμενίτσας.

Πρόσθεσε ότι το 90% των περιστατικών αφορά παιδιά που έχουν προσβληθεί από λοιμώξεις του αναπνευστικού, από ιώσεις και από γαστρεντερίτιδες. Συνολικά όπως είπε το τελευταίο τρίμηνο προσήλθαν σε όλες τις ειδικότητες του νοσοκομείου γύρω στα 230 άτομα, 78 εκ των οποίων νοσηλεύθηκαν. Έκανε μάλιστα αναφορά στο πρόβλημα με την διαμονή και των συνοδών των παιδιών που αυτή τη στιγμή μένουν δίπλα στα παιδιά τους στο νοσοκομείο, κάτι όμως που το επιβαρύνει δυσανάλογα.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗ


Πηγή: newsbeast.gr