Συστάσεις Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου (vid)

Gazzetta team
Συστάσεις Ντάισελμπλουμ πριν το Eurogroup: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία του Αυγούστου (vid)
Χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup

Την ώρα που πραγματοποιείται η ευρωπαϊκή συνεδρίαση με κεντρικό θέμα το προσφυγικό, διενεργείται και ένα ακόμα Eurogroup, με τον επικεφαλής του, Γερούν Ντάισελμπλουμ να τονίζει πως η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη συμφωνία του περασμένου Αυγούστου.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε πως η τήρηση των συμφωνηθέντων, επισημαίνοντας πως «δεν αποτελεί μόνο θέση του ΔΝΤ αλλά και δική μας ότι χρειαζόμαστε αξιόπιστες και βιώσιμες μεταρρυθμίσεις».

Την ίδια στιγμή, διερωτήθηκε: «Θα ακούσουμε τους θεσμούς και μετά θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Πώς να το κάνουμε αυτό; Πώς θα λειτουργήσουν οι μεταρρυθμίσεις; Ίσως ακούσουμε περισσότερα σήμερα και θα σας πω αργότερα».

Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως οι θεσμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν κοινές θέσεις απέναντι στην Ελλάδα και επισήμανε πως «πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα».

Σχετικά με το πρόγραμμα της Κύπρου, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε πως ήταν επιτυχημένο και ότι ολοκληρώνεται, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα «η συζήτηση θα είναι σήμερα αν είμαστε έτοιμοι ή όχι να στείλουμε πίσω τους επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα».







Πηγή: protothema.gr