Η πρώτη ομιλία Σαμαρά μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ

Gazzetta team
Η πρώτη ομιλία Σαμαρά μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ
Σφοδρή κριτική στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή το προσφυγικό, άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη πολιτική του ομιλία μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ το καλοκαίρι του 2015.

«Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα κλείσουν τις τράπεζες. Και έκλεισαν τις τράπεζες… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα βάλουν capital controls. Και έβαλαν capital controls - πιστωτικούς ελέγχους - που δεν ξέρουμε πότε θα αρθούν… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα γεμίσει η χώρα από παράνομους μετανάστες. Και τώρα βλέπετε τι γίνεται… Παρέδωσα κράτος και εκείνοι το κατάντησαν ένα απέραντο hot spot! Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα πάνε την Ελλάδα σε σύγκρουση με τους εταίρους της, από θέση αδυναμίας. Και ότι θα χάσουν! Κι αυτό έγινε: Μας ξανάβαλαν σε τρίτο μνημόνιο, ακόμα πιο οδυνηρό! Την ώρα που τότε βγαίναμε από τα Μνημόνια… Προειδοποίησα προεκλογικά ότι θα μας ξαναβάλουν σε ύφεση, ενώ είχαμε βγει στην ανάπτυξη. Κι αυτό έγινε…», ανέφερε μεταξύ άλλων σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ στη Μεσσηνία.

Ο κ. Σαμαράς υπερασπίστηκε το έργο που επιτέλεσε η κυβέρνησή του, και υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας θα λογοδοτήσει: «Δεν θα λογοδοτήσει μόνο που κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό… Θα λογοδοτήσει που με ψεύτικες υποσχέσεις χαντάκωσε τη χώρα! Και για τα λόγια του και για τα έργα του! Γιατί, αν δεν τιμωρηθεί η υπέρτατη δημαγωγία, η απόλυτη ανευθυνότητα και ο πιο δηλητηριώδης λαϊκισμός, η χώρα δεν θα μπορέσει ποτέ να προχωρήσει!».

Απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Με πολιτικούς αντιπάλους συνεργάζεται, αν το απαιτήσει η ανάγκη, με συκοφάντες ποτέ!».

Στην ομιλία του, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε δύο φορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «είμαστε όλοι δίπλα του».

Πηγή: koolnews.gr