Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης-Τσίπρα για προσφυγικό και οικονομία

Gazzetta team
Πυρά Γεννηματά κατά κυβέρνησης-Τσίπρα για προσφυγικό και οικονομία
Πυρά κατά της κυβέρνησης για το προσφυγικό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

«Ο πρωθυπουργός, εφ' όσον επιμένει ότι 'μπορεί', οφείλει να επιστρέψει με συγκεκριμένα αποτελέσματα και δεσμεύσεις από τη Διάσκεψη της Δευτέρας», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι προτάσεις του κόμματός της υιοθετήθηκαν στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών. «Δεν δώσαμε όμως ούτε δίνουμε λευκή επιταγή. Ο Μάρτιος του 2016 δεν είναι Ιούλιος του 2015. Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει την Εθνική γραμμή», είπε.

Αναφερόμενη στην οικονομία, η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για άλλη μια φορά οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο, καθώς η αξιολόγηση καρκινοβατεί επικίνδυνα, όπως είπε. «Αναπτυξιακή προοπτική δεν υπάρχει. Η ανεργία και η φτώχια πάλι αυξάνονται. Οι επιστήμονες, οι επαγγελματίες, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως ταξικοί αντίπαλοι με εξαντλητική φορολόγηση και το νέο ασφαλιστικό. Τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν. Οι 4.500 προγραμματισμένες προσλήψεις έγιναν τώρα 916 και αυτές καθυστερούν, ενώ πολλές εντατικές παραμένουν κλειστές.Το βόλεμα των ημετέρων είναι καθημερινό φαινόμενο και προκαλεί την κοινωνία. Η δε προσπάθεια υπονόμευσης των θεσμών της Δημοκρατίας της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών παίρνει διαστάσεις», τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Άσκησε κριτική και στη ΝΔ και τον Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ακολουθεί την τακτική του 2012, δηλαδή του «ώριμου φρούτου», επαναλαμβάνοντας τη πρότασή της για την αναγκαιότητα μιας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης από όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις, που θα βγάλει την χώρα από την κρίση και θα αντιμετωπίσει πειστικά και την προσφυγική κρίση.

Αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, επαναλαμβάνοντας την πρότασή της προς το Ποτάμι να συγκροτηθεί κοινή συντονιστική επιτροπή των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των δυο κομμάτων ως πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία. Ανακοίνωσε προς τούτο ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει η συγκρότηση των Ομάδων Επεξεργασίας του Σχεδίου Προγράμματος, με στόχο το νέο πρόγραμμά που θα ανταποκρίνεται αξιόπιστα στο παρόν και στο μέλλον να περιλαμβάνει τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, να κινητοποιεί νέους ανθρώπους και ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας.

Πηγή: koolnews.gr