«Βόμβα» από ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Gazzetta team
«Βόμβα» από ΔΝΤ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Θέμα για την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θέτουν ξανά οι εκπρόσωποι του Ταμείου

Την επαρκή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς συνδέεται με τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, σκοπεύει να θέσει ως μείζον θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Σύμφωνα με πηγή από την έδρα του ΔΝΤ, που επικαλείται η εφημερίδα «Real News», το θέμα της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών «καίει» το επιτελείο Τόμσεν και παρασκηνιακά έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν παρείχαν μέχρι πρότινος μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, έχει υποστηρίξει σε μυστικά δείπνα και στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν επί ευρωπαϊκού εδάφους, ότι η ανακεφαλαιοποίηση έπρεπε να είχε απορροφήσει το ποσό των 25 δισ. ευρώ, δηλαδή όλο το δάνεια που χορήγησε ο ESM, ώστε να λυθεί ο γόρδιος δεσμός των «κόκκινων» δανείων.

Το ΔΝΤ θεωρεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση δεν ήταν επαρκής κι ως εκ τούτου το τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ένας μοχλός ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας που θα οδηγήσει στην αύξηση του ΑΕΠ, αφού τα «κόκκινα» δάνεια θα αποτελούν μια μεγάλη πληγή.

Πηγή: newsbeast.gr