Έστησαν υπαίθριο σινεμά για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη (pic)

Gazzetta team
Έστησαν υπαίθριο σινεμά για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη (pic)
Εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή και προφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια στις χιλιάδεςς εγκλωβισμένες ανθρώπινες ψυχές, έστησαν έναν προτζέκτορα και δείχνουν την ταινία «Wall E»

Χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές προσπαθούν να επιβιώσουν στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην Ειδομένη, περιμένοντας υπομονετικά να ανοίξουν τα σύνορα και να περάσουν στην κεντρική Ευρώπη.

Εκτεθειμένοι κάτω από τον γυμνό ουρανό των Βαλκανίων, 13.000 άνθρωποι, στην Ειδομένη σχηματίζονται ουρές δεκάδων μέτρων για μία ιατρική εξέταση όσων αρρώστησαν από το κρύο. Την ίδια ώρα οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» εκπέμπουν SOS για την κάλυψη της υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή.

Παρόλ' αυτά οι εθελοντές που βρίσκονται στην Ειδομένη και προσφέρουν ανεκτίμητη βοήθεια, προσπαθούν να «καμουφλάρουν» τις κρύες νύχτες των προσφύγων διοργανώνοντας υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές. Έτσι λοιπόν έστησαν έναν προτζέκτορα και ξεκίνησαν την προβολή της ταινίας «Wall-E». Πρόκειται για μια αμερικάνικη ταινία στην οποία άνθρωποι έχουν προ πολλού εγκαταλείψει τη μολυσμένη Γη κι έχουν αφήσει πίσω τον Γουόλ-Υ, ένα μοναχικό ρομπότ που επί 700 χρόνια μαζεύει σκουπίδια.

Πηγή: protothema.gr