Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας διόγκωσε το πρόβλημα το 2015» (vid)

Gazzetta team
Θεοδωράκης: «Ο Τσίπρας διόγκωσε το πρόβλημα το 2015» (vid)
Στη μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή που χάραξαν οι πολιτικοί αρχηγοί, η οποία θα εκδηλωθεί σε τρεις άξονες, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στο λάθος του κ. Τσίπρα να διογκώσει το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων και αποκάλυψε ότι δεν υπάρχει η πρόθεση, στην παρούσα φάση, να χρησιμοποιηθεί η επιλογή του βέτο, παρ' ότι υπάρχει στο τραπέζι.

«Νομίζω ότι μετά κόπων και βασάνων χαράξαμε μία μίνιμουμ κοινή εθνική γραμμή σε τρεις άξονες. Αλληλεγγύη και φροντίδα για τους πρόσφυγες, επιστροφή στις πατρίδες τους και ασφάλεια για τους κατοίκους των ελληνικών νησιών.

Ο Τσίπρας διόγκωσε το πρόβλημα το 2015, με την πολιτική των ανοικτών συνόρων. Υπήρξε μετατόπιση της κυβέρνησης σε πιο δραστικές θέσεις. Εμείς επιμείναμε σε έναν υπουργό κοινής αποδοχής, και χαράχθηκε ένα σύστημα μίνιμουμ εθνικής γραμμής. Η χώρα αναλαμβάνει να απλώσει το χέρι στους πρόσφυγες και από την άλλη δίνει ένα σήμα ότι δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες.

Ο Τσίπρας δεν είχε διάθεση να συζητήσει για έναν άνθρωπο κοινής αποδοχής, που θα χειριζόταν αυτήν την κρίση. Ο όρος που χρησιμοποιούμε δεν είναι κυρώσεις και αντίποινα, είναι οι χώρες που δεν ακολουθούν, να έχουν συνέπειες. Η ΕΕ καλείται να ορίσει τις συνέπειες αυτές.

Ο Τσίπρας είπε ότι το βέτο υπάρχει πάντα στο τραπέζι. Δεν είναι η επιλογή τώρα να απομονωθεί η χώρα. Ότι υπάρχει η επιλογή, υπάρχει. Θα ήταν προκλητικό για τους Έλληνες να συνδέσουμε το προσφυγικό με την ελάφρυνση του χρέους».

Πηγή: protothema.gr