Καμμένος: Ο Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες με κοινή γραμμή

Gazzetta team
Καμμένος: Ο Τσίπρας πάει στις Βρυξέλλες με κοινή γραμμή
Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος εκ των πολιτικών αρχηγών που βγήκε από το Προεδρικό Μέγαρο μετά το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών διάρκειας 8 ωρών.

Στις δηλώσεις του ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός ΑΜυνας έκανε λόγο για συμφωνία στα ελάχιστα εκπροσωπώντας το σύνολο, συμπληρώνοντας πως υπήρξαν αρκετες διαφωνίες ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς.

Και συνέχισε: «Πάει η Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες με κοινή γραμμή ζητώντας να εφαρμοστούν διεθνείς συμφωνίες, η συμφωνία με το ΝΑΤΟ, η συμφωνία για επιστροφή στην Τουρκία εκείνων που ξεκινούν απο τα παράλιά της, η δημιουργία ακτοφυλακής της ΕΕ και η μετατροπή της Frontex σε ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. Με απόλυτο σεβασμό στις ανθρωπιστικές αρχές στις διεθνές συμβασεις να φτάσουμε σε μια ευρωπαϊκή λύση του προσφυγικού θέματος. Τους ευχαριστώ όλους για τα εύσημα που έδωσαν σε ένοπλες δυνάμεις, λιμενικό και ΕΛ.ΑΣ. Τους συγχαιρω δημόσια που καταφέραν μεσα σε 13 μερες να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις της χώρας και ο πρωθυπουργός να παει έχοντας καλυψει τα απαιτούμενα".

Τέλος, για τις διαφωνίες της Φώφης Γεννηματά τόνισε: " Η Γεννηματά ήθελε να μπουν προτάσεις για εθνική κυβέρνηση αλλά δεν μπήκαν".

Πηγή: iefimerida.gr