Εξαλλο το Μαξίμου: «Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού»

Gazzetta team
Εξαλλο το Μαξίμου: «Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού»
Με δηλητηριώδεις διαρροές, στενότατοι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διοχέτευαν την έντονη ενόχλησή τους για την στάση τριών πολιτικών αρχηγών.

Με sms προς τους δημοσιογράφους οι πηγές από το μέγαρο Μαξίμου σχολίασαν – και ενώ η σύσκεψη στο Προεδρικό έκλεινε τις 8 ώρες – με αιχμηρό τρόπο τα όσα είπαν οι Φώφη Γεννηματά, Βασίλης Λεβέντης και Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τραγέλαφος η τρόικα εσωτερικού» τόνιζαν και πρόσθεταν πως «ενώ έχουμε συμφωνήσει σε όλα, καθυστερούμε γιατί η Φώφη Γεννηματά επιμένει να καταγραφεί η επιφύλαξή της ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο με οικουμενική κυβέρνηση. Οι άλλοι [σ.σ. προφανώς εννοούν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο] της λένε ότι αν επιμείνει να μπει αυτό, δεν υπογράφουν».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξερχόμενος της σύσκεψης χαρακτήρισε ως «μικροπολιτική» την στάση της Φ. Γεννηματά.

Ουσιαστικά, οι συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα εγκαλούν ΠΑΣΟΚ, Ενωση Κεντρώων και Ποτάμι ότι θέλησαν στη σημερινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να ρίξουν τον Πρωθυπουργό, επιμένοντας σε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.

Οι αιχμές στρέφονταν ευθέως κατά:

Της προέδρου του ΠΑΣΟΚ η οποία αρχικώς εξέφρασε την αντίθεσή της με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές. Αντιθέτως, επέμεινε στην ανάγκη οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα επί πολλές ώρες έβαζε βέτο ζητώντας να παραδεχθεί η κυβέρνηση ότι δεν μπορεί μόνη της να διαχειριστεί το προσφυγικό. Στη συνέχεια έθεσε ευθέως θέμα οικουμενικής κυβέρνησης, αξιώνοντας να μπει στο τελικό ανακοινωθέν.

Του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων. Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε εξ αρχής ξεκάθαρο ότι δεν προτίθεται να βάλει την υπογραφή του σε κοινό ανακοινωθέν εφόσον δεν συζητηθούν και άλλα θέματα πλήν του προσφυγικού και απαίτησε με το «καλημέρα» να συζητηθεί το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε ηπιότερους τόνους, ο Στ. Θεοδωράκης από το Ποτάμι ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να αναγνωρίσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την σημερινή κατάσταση αν και δεν το έθεσε ως προαπαιτούμενο για το κοινό ανακοινωθέν. Ζήτησε, ωστόσο, επίμονα να οριστεί υπερυπουργός για το Προσφυγικό, ώστε να μπει τάξη στο χάος, όπως είπε, υπονοώντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην διαχείριση.

Πηγή: iefimerida.gr