Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά πανεπιστήμιο κεραμικής

Gazzetta team
Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά πανεπιστήμιο κεραμικής
Με πρωτοβουλία της κ. Γεωργοπούλου πραγματοποιήθηκε κύκλος δυο συσκέψεων μεταξύ 35 περίπου δασκάλων και επαγγελματιών της κεραμικής με αντικείμενο την ανάγκη ίδρυσης για πρώτη φορά διακριτού Τμήματος Κεραμικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Πανεπιστήμιο κεραμικής ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κεραμίστρια Εφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη. Με πρωτοβουλία της κ. Γεωργοπούλου πραγματοποιήθηκε κύκλος δυο συσκέψεων μεταξύ 35 περίπου δασκάλων και επαγγελματιών της Κεραμικής με αντικείμενο την ανάγκη ίδρυσης για πρώτη φορά διακριτού Τμήματος Κεραμικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του εν εξελίξει Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της Βουλευτού:

Ύστερα από εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, οι συσκέψεις κατέληξαν στο να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια να τεκμηριωθεί η παραπάνω αναγκαιότητα και πρόταση που αποτελεί αίτημα του χώρου της Κεραμικής εδώ και πάνω από μισό αιώνα και ουδέποτε φρόντισε η Πολιτεία να το ικανοποιήσει και να αναβαθμίσει την κατάρτιση των κεραμιστών, δίνοντας ώθηση σε όλη αυτό το υπόβαθρο που υπάρχει διαχρονικά στη χώρα που επί χιλιετίες η Κεραμική την έχει σηματοδοτήσει πολιτιστικά, ιστορικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Ο Εθνικός Διάλογος αφορά κάθε πολίτη, γεγονός που το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποδείξει, καλώντας συσκέψεις πανελλαδικές σε όλα τα επίπεδα. Στο πνεύμα του συνολικού καλέσματος προς την κοινωνία για να βοηθήσει το Υπουργείο να αντιληφθεί τις επιθυμίες και της ανάγκες της, καθίσταται πολύτιμη η καλλιτεχνική, παραγωγική και διδακτική εμπειρία και άποψη των ζωντανών εκφραστών της Κεραμικής στην Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας και τις σύγχρονες τάσεις στο εξωτερικό, οι συμμετέχοντες στις συσκέψεις εργάζονται για να βοηθήσουν το Υπουργείο να αντιληφθεί την κοινωνική και οικονομική αναγκαιότητα, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για εκμάθηση και παραγωγή στο χώρο της Κεραμικής και, επίσης, να προτείνουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά των σπουδών που απαιτείται να έχει σήμερα ένα Τριτοβάθμιο Τμήμα Κεραμικής στην Ελλάδα. Η προσπάθεια να τεθεί και να υλοποιηθεί η πρόταση των κεραμιστών θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα και στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου και στις σχετικές συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Yποθέσεων το προσεχές διάστημα.

Πηγή: protothema.gr