Κουρουμπλής: Έκανα χιούμορ για τα κιλά των δικηγόρων

Gazzetta team
Κουρουμπλής: Έκανα χιούμορ για τα κιλά των δικηγόρων
Για χιούμορ έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος αναφερόμενος στο «κίνημα της γραβάτας», τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους μηχανικούς και ειδικά τους δικηγόρους που διαδηλώνουν κατά των αλλαγών στο ασφαλιστικό, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung». ανέφερε πως είναι καλό που βγαίνουν στο δρόμο, είναι καλό γι' αυτούς, θα χάσουν μερικά κιλά.

Μιλώντας στο Βημα fm 99,5 είπε: «Ήρθε μια μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα και ο δημοσιογράφος ήθελε να ζήσει μαζί μου μια μέρα ολόκληρη για να δει πώς λειτουργεί ένας υπουργός αν θέλετε και μέσα από τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα.

Όταν είσαι με ένα άνθρωπο όλη την ημέρα κάνεις και συζητήσεις προσωπικές, κάνεις και χιούμορ. Δηλαδή, οι δικηγόροι πρώτη φορά με γνωρίζουν; Ο κ. Βερβεσσός, ο φίλος μου, πρώτη φορά ξέρει τι στάση έχω κρατήσει στα θέματα των δικηγόρων;

Και τώρα η στάση μου είναι πάρα πολύ σαφής σε ό,τι αφορά στους μαχόμενους δικηγόρους όπως πολύ σαφής η στάση μου και στους μεγαλοδικηγόρους. που πλήρωνε ο άνεργος δικηγόρος το ίδιο ένσημο με τον μεγαλοδικηγόρο για να έχουν ασφάλιση. Ε, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτοί που έχουν ενοχληθεί είναι ακριβώς αυτοί.

Να σας πω και κάτι άλλο; Στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 μας είχε καλέσει τους τυφλούς ο τότε Πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης. Του είπαμε ότι κάνουμε πορείες και μας είπε ο Ράλλης «καλό είναι που κάνετε πορείες να χάνετε και κανένα κιλό»

Κάναμε λοιπόν χιούμορ και το ερμήνευσαν έτσι. Ξέχασαν ποιος παρείχε την στήριξη προς τους δικηγόρους στη Βουλή όσες φορές την ζήτησαν».

Πηγή: newsbeast.gr