Τουσκ προς μετανάστες: Μην έρχεστε στην Ελλάδα, δεν είναι πια χώρα τράνζιτ

Gazzetta team
Τουσκ προς μετανάστες: Μην έρχεστε στην Ελλάδα, δεν είναι πια χώρα τράνζιτ
Μήνυμα προς τους οικονομικούς μετανάστες που προτίθενται να έρθουν στην Ελλάδα έστειλε από το Μέγαρο Μαξίμου ο Ντόναλντ Τουσκ.

«Μην έρχεστε στην Ελλάδα. Μη θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή σας. Μην εμπιστεύεστε τους διακινητές. Η Ελλάδα δεν είναι πια χώρα τράνζιτ», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προτρέποντας ουσιαστικά τους μετανάστες να μην έρχονται στην Ελλάδα, γιατί από εδώ και στο εξής δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής τους από τη χώρα.

«Η ΕΕ δεν θα εγκαταλείψει την Ελλάδα, δεν θα την αφήσει μόνη της», είπε επίσης ο κ. Τουσκ και πρόσθεσε ότι προτεραιότητα παραμένει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ με την Τουρκία.

Ο κ. Τουσκ τόνισε, εξάλλου, ότι η κατάσταση στη δυτική διαδρομή των Βαλκανίων είναι δραματική και πρέπει η ΕΕ να ενεργήσει αποφασιστικά, ενώ σημείωσε ότι ειδικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι πιο πολύπλοκη, με τη συνεχή ροή μεταναστών και προσφύγων και γι' αυτό θα ταξιδέψει άμεσα στην Τουρκία. «Η Ελλάδα και ο λαός της πληρώνουν ένα πολύ υψηλό τίμημα για ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, είπε ότι η χώρα είναι κομμάτι της Σένγκεν και της ΕΕ και θα παραμείνει. Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι διχόνοιες μεταξύ των κρατών-μελών, για να υπογραμμίσει ότι μονομερείς ενέργειες κάνουν κακό στο πνεύμα αλληλεγγύης.

Πηγή: iefimerida.gr