ΝΑΤΟ: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται «σαν τον καρκίνο» ανάμεσα στους πρόσφυγες

Gazzetta team
ΝΑΤΟ: Το Ισλαμικό Κράτος εξαπλώνεται «σαν τον καρκίνο» ανάμεσα στους πρόσφυγες
Ο Αμερικανός στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ υποστήριξε ότι έως και 1.500 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη - Αντιδρούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Καμπανάκι κινδύνου για την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους «όπως ο καρκίνος» ανάμεσα στους πρόσφυγες σήμανε ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλαβ ενημερώνοντας τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Οι πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική «καλύπτουν τις κινήσεις» των τρομοκρατών και των εγκληματιών είπε ο αμερικανός στρατηγός την ώρα που οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται ότι οι πρόσφυγες δεν έχουν κανένα άλλο κίνητρο παρά την απόδραση από τις χώρες τους.

«Τα μέλη του Ισλαμικού Κράτου εκμεταλλεύονται τα μονοπάτια της ελάχιστης αντίστασης απειλώντας τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ» συνέχισε ο Μπρίντλαβ ο οποίος δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και τη Ρωσία ότι με τους βομβαρδισμούς της στη Συρία και τη στήριξη στον Άσαντ «έχει εντείνει το πρόβλημα».

Ο αμερικανός στρατηγός έκανε διαχωρισμό ανάμεσα «στους εγκληματίες, τους τρομοκράτες και τους ξένους μαχητές» υποστηρίζοντας ότι έχει δει αναφορές που λένε ότι έως και 1.500 τζιχαντιστές έχουν επιστρέψει στην Ευρώπη.

«Μιλάμε για βελόνα στα άχυρα» υποστήριξε από την πλευρά του ο διεθυντής του προγράμματος δικαιωμάτων των μεταναστών του Human Rights Watch Μπιλ Φρέλικ. «Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες βελόνες αλλά κυρίως μιλάμε για ανθρώπους που αναζητούν προστασία και δεν έχουν κακές προθέσεις αλλά αντίθετα είναι ευγνώμονες προς αυτούς που τους βοηθάνε» είπε ο Φρέλικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παρατηρήσεις του Αμερικανού στρατηγού αντιμετωπίζουν το προσφυγικό «μέσα από ένα στρατιωτικό πρίσμα».

Πηγή: protothema.gr