Bloomberg: Έτοιμη για παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό, λόγω προσφυγικού, η Γερμανία

Gazzetta team
Bloomberg: Έτοιμη για παραχωρήσεις στο ασφαλιστικό, λόγω προσφυγικού, η Γερμανία
Να λάβει υπόψη της την προσφυγική κρίση και να χαλαρώσει ως προς τις απαιτήσεις της για το ασφαλιστικό εμφανίζεται έτοιμη η Γερμανία, σύμφωνα με το Bloomberg.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στην Ελλάδα αναφορικά με την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, το οποίο αποτελεί ακόμη αγκάθι στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους Θεσμούς. Πηγή αποτελεί «πρόσωπο εξοικειωμένο με τις θέσεις της γερμανικής κυβέρνησης».

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ στο παρελθόν η Γερμανία απαιτούσε περικοπές συντάξεων, τώρα θα έμενε ικανοποιημένη με έναν συνδυασμό μέτρων που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος, όσο οι Θεσμοί θα εξετάζουν την πρόοδο της Ελλάδας στην υλοποίηση του συνόλου των μεταρρυθμίσεων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκτιμά ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και απαιτούνται περικοπές στις συντάξεις. Αντιθέτως, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα του δεν θα σταθεί εμπόδιο σε κάποια λογική λύση που θα διασφαλίζει ένα βιώσιμο ελληνικό προϋπολογισμό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κυβέρνηση Τσίπρα αναγνωρίζει ότι το σύστημα δεν είναι βιώσιμο κι έχει προτείνει εναλλακτικές λύσεις, όπως η αύξηση των υποχρεωτικών εισφορών των υπαλλήλων, των εργοδοτών και των αγροτών. Τα εν λόγω σχέδια έχουν προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες από τις ομάδες που καλούνται να πληρώσουν τα περισσότερα.

Πηγή: koolnews.gr