Πρόσφυγες ανταποδίδουν με μηνύματα τη φιλοξενία που τους έδειξε η πόλη των Τρικάλων (pics)

Gazzetta team
Πρόσφυγες ανταποδίδουν με μηνύματα τη φιλοξενία που τους έδειξε η πόλη των Τρικάλων (pics)
“Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια των ανθρώπων όταν φεύγαμε από την πόλη”.

Την χθεσινή ευχάριστη είδηση του καλωσορίσματος των προσφύγων από την πόλη των Τρικάλων έρχεται να συμπληρώσει η σημερινή είδηση με την ευχαριστήρια επιστολή των προσφύγων που φιλοξενήθηκαν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Μπάρας» Τρικάλων, αποδεικνύοντας ότι λίγη φιλοξενεία και καλοσύνη μπορεί να κάνει θαύματα.

trikala

trikala-prosfyges

Τρικαλινές αποχαιρετούν δακρρυσμένες τους πρόσφυγες που αναχωρούν για την Ειδομένη

Ο Ισα Αλ Κχεντάρ, μαζί με άλλους πρόσφυγες που συνηπογράφουν την επιστολή, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για την φιλοξενεία των Τρικαλινών και συνοδεύουν το γράμμα τους με αυτό το σχέδιο:

ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΡΙΚΑΛΑ

Τρίκαλα. Μικρή πόλη με μεγάλη καρδιά

Ο Ίσα έγραψε την επιστολή στα Αγγλικά και εξέφρασε την αγάπη του για τους Τρικαλινούς που τον βοήθησαν. Όπως διαβάσαμε την επιστολή στο trikalaola.gr:

Γεια σας στα Τρίκαλα

Είμαι ο Ισα Αλ Κχεντάρ. Σταματήσαμε σε αυτή την όμορφη πόλη για λίγες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτής της πόλης για την καλοσύνη τους. Μας καλωσόρισαν, αισθανόμαστε σαν να είμαστε με τις οικογένειές μας. Περάσαμε όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους εδώ. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι εδώ είναι άγγελοι. Ηταν καλύτεροι και από τους γονείς μας.

Θέλω να πω ότι ένιωσα έντονα συναισθηματικά με την καλοσύνη που πήρα από τους ανθρώπους εδώ στα Τρίκαλα.
Εγραψα αυτό το γράμμα και τα δάκρυα κυλούν από τα μάτια μου, γιατί φεύγω από αυτή την πόλη και θα αφήσω αυτήν την όμορφη πόλη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις όμορφες στιγμές που έζησα εδώ με τους τρικαλινούς. Μας βοήθησαν πάρα πολύ, έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν για εμάς. Ηταν πολύ υπομονετικοί με εμάς.

Οι άνθρωποι σε αυτήν την πόλη είναι φανταστικοί και καμία γλώσσα στον κόσμο δεν μπορεί να περιγράψει την καλοσύνη των ανθρώπων εδώ στα Τρίκαλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις όμορφες στιγμές που περάσαμε με τους αγαπημένους ανθρώπους. Τα αγγλικά μου δεν είναι αρκετά καλά, ώστε να περιγράψω τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους ανθρώπους από την πόλη των Τρικάλων.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων, όταν φτάσαμε, και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια των ανθρώπων, όταν φεύγαμε από την πόλη. Αν θελήσω να γράψω κάθε αξιαγάπητη στιγμή που περάσαμε εδώ, με αυτούς τους ανθρώπους, θα χρειαστώ ένα βιβλίο με χιλιάδες σελίδες, μόνο και μόνο για να πω ότι είμαι ερωτευμένος με τα Τρίκαλα

Να τι συμβαίνει όταν δείχνεις ανθρωπιά. Ωραία πράγματα.

Πηγή: luben.tv