Η ΝASA δίνει 16.650 ευρώ για να καπνίζεις μαριχουάνα και να είσαι ξαπλωμένος 70 μέρες

Gazzetta team
Η ΝASA δίνει 16.650 ευρώ για να καπνίζεις μαριχουάνα και να είσαι ξαπλωμένος 70 μέρες
Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα

Η NASA φαίνεται πως ξεκίνησε μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή αναζήτηση εθελοντών, οι οποίοι θα πρέπει να μείνουν στο κρεβάτι για 70 μέρες και να καπνίζουν διαφορετικά είδη μαριχουάνας. Μετά το πέρας των 70 ημερών της έρευνας οι εθελοντές θα λάβουν το γενναιόδωρο ποσό των 16.550 ευρώ. Η εν λόγω έρευνα ονομάζεται «Rest Studies» και αφορά μια σειρά μελετών.

Οι εθελοντές κατά τις 70 μέρες θα επιτρέπεται να παίζουν βιντεοπαιχνίδια, να σερφάρουν στο διαδίκτυο ή να διαβάζουν βιβλία, αρκεί να βρίσκονται συνέχεια στο κρεβάτι και να συνεχίζουν να καπνίζουν μαριχουάνα.

Ο σκοπός της παράξενης μελέτης της NASA, σύμφωνα με το «Health Cure Center» θα είναι τριμερής. Πρώτον, στοχεύεται η αλλαγή της φυσιολογίας των αστροναυτών στο διάστημα και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής σε ορισμένες αποστολές τους. Δεύτερον, μελετάται η επιρροή της σωματικής μεταβολής στην ικανότητά των αστροναυτών να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Τρίτον, μέσω αυτού του πειράματος, οι αστροναύτες αναμένεται να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε συνέπεια προκύψει από τις μεταβολές του σώματος και του οργανισμού τους.






Όσον αφορά την διεξαγωγή της έρευνας, οι εθελοντές θα χωριστούν σε δυο ομάδες, ανάλογα με το αν αθλούνται ή όχι. Η ομάδα των αθλουμένων θα κάνει κάποιες ασκήσεις με ειδικό εξοπλισμό οργάνων, ενώ η δεύτερη ομάδα δεν θα κάνει.

Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 97 με 105 μέρες. Τις πρώτες 13 με 21 ημέρες, οι δυο ομάδες θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στον χώρο που θα βρίσκονται. Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να περιοριστούν στον χώρο του κρεβατιού για συνεχόμενες 70 ημέρες, ενώ θα εξετάζεται η καρδιά τους, τα κόκαλά τους, οι μύες τους, αλλά και το νευρικό, το κυκλοφοριακό και το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Όσον αφορά την μαριχουάνα, τα οφέλη της είναι πως θα μετατρέψει την εμπειρία της έρευνας σε αρκετά παρόμοια με την εμπειρία του ανθρώπου στο διάστημα.

Πηγή: protothema.gr