Κύπριος υπάλληλος αυτοκαταγγέλθηκε ότι πληρώνεται 5000 ευρώ για να κάθεται

Gazzetta team
Κύπριος υπάλληλος αυτοκαταγγέλθηκε ότι πληρώνεται 5000 ευρώ για να κάθεται
Με επιστολή του στον Κύπριο πρόεδρο τόνισε πως πληρώνεται αλλά δεν δουλεύει μιας και δεν του έχουν αναθέσει καθήκοντα εδώ και ένα χρόνο.

Ανώτερος δημόσιος υπάλληλος που υπηρετεί στο Κυπριακό Υπουργείο Εμπορίου, με επιστολή του στον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, αναφέρει πως πληρώνεται με μισθό 5000 ευρώ το μήνα και δεν δουλεύει, γιατί δεν του έχουν αναθέσει καθήκοντα εδώ και ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» που αποκαλύπτει την υπόθεση ο υπάλληλος στην επιστολή του αναφέρει ότι τον Φεβρουάριο του 2015 αναβαθμίστηκε και μετακινήθηκε από την Υπηρεσία στην οποία υπηρετούσε, αναλαμβάνοντας την θέση προϊσταμένου του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης Κύπρου. Από τότε κανείς δεν του ανέθεσε την οποιαδήποτε εργασία..
Όπως καταγγέλλει στην επιστολή που απηύθυνε προς τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, δεν του έχει δοθεί ούτε ένας υπηρεσιακός φάκελος για χειρισμό, ούτε του έχει ανατεθεί η οποιαδήποτε άλλη εργασία ή καθήκον, είτε από τον διευθυντή του, είτε από τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου Εμπορίου.

Ο ανώτερος υπάλληλος Μάριος Δρουσιώτης, θεωρεί απαράδεκτο να υποχρεώνεται σε απραξία.
Επίσης τονίζει στην επιστολή του πως «αυτό αποτελεί τη χείριστη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, καθ' ότι γίνεται εσκεμμένα και κατ' εξακολούθηση, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και άλλες συνέπειες».

«Κατά τη γνώμη μου» σημειώνει στην επιστολή, «το Κράτος θα εξοικονομούσε οικονομικούς πόρους αν μου ζητούσε να παραμείνω σπίτι μου και να μου έστελλε τον μισθό μου, καθ' ότι δεν θα επωμιζόταν τα λειτουργικά έξοδα του γραφείου μου, όπως φωτισμός, θέρμανση και αναλώσιμα. Αυτό είναι απαράδεκτο. Ένας υπάλληλος να θέλει να εργαστεί και παράνομα να τον εμποδίζουν».