Περίπου 2.500 οι πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά

Gazzetta team
Περίπου 2.500 οι πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά
Περίπου 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες φιλοξενούνται στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ (πύλη Ε-1, Ε-2, Ε-3 και στην Πέτρινη Αποθήκη), σύμφωνα με τελευταίες εκτιμήσεις στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Πολλοί από τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας ανέρχονταν περίπου σε 5.000 άτομα, αναχώρησαν για το κέντρο της Αθήνας ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στα κέντρα προσωρινής φιλοξενείας.

Σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», αν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο (καθώς σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν άνεμοι 8 με 9 μποφόρ), θα αναχωρήσει στις 3 τα ξημερώματα για Μυτιλήνη και Χίο προκειμένου να παραλάβει μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα αναμένεται να αναχωρήσει και το «Βlue star 2» για Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κω και Ρόδο.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το λιμενικό σώμα, στις 8:20 το βράδυ αναχώρησε από τη Σάμο με προορισμό τον Πειραιά, το επιβατηγό οχηματαγωγό Βlue stat patmos. Το συγκεκριμένο πλοίο, επιστρέφει χωρίς επιβάτες, παρότι το ίδιο (όπως και το καταμαράν tera jet, αλλά και το «Ελευθέριος Βενιζέλος»), είναι ναυλωμένο για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρίσκεται στο λιμάνι της Μυτιλήνης και περιμένει εντολές προκειμένου να επιβιβάσει μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ το καταμαράν tera jet βρίσκεται για τον ίδιο λόγο στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή: naftemporiki.gr