Με κομάντος και χημικά οι Σκοπιανοί κατά των προσφύγων (pics)

Gazzetta team
Με κομάντος και χημικά οι Σκοπιανοί κατά των προσφύγων (pics)
Σκληρή τακτική απέναντι στους περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στην Ειδομένη συνεχίζουν να ακολουθούν οι Σκοπιανοί, οι οποίοι θα μπορούσε κανείς να πει ότι υποδαυλίζουν την ένταση.

Χαρακτηριστικά ήταν όσα έγιναν σήμερα το μεσημέρι στην ουδέτερη ζώνη, στην οποία βρίσκονται περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες -με τον «επίσημο» καταυλισμό να στεγάζει περίπου τους 2.000-2.500 εξ αυτών, ενώ οι υπόλοιποι έχουν στήσει σκηνές ή κοιμούνται μέσα σε υπνόσακους ή σκεπάζονται με απλές κουβέρτες, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στα γύρω χωράφια.

Οι Σκοπιανοί άνοιξαν τα σύνορα μόλις για 50 άτομα, με αποτέλεσμα χιλιάδες αλλοδαποί να εγκαταλείψουν κακήν-κακώς τον καταυλισμό και να ορμήξουν προς την σιδερένια πύλη, με την ελπίδα να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη «Γη της Επαγγελίας». Όπως ήταν φυσικό, στο σημείο επικράτησε ένταση, με τους απεγνωσμένους πρόσφυγες να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και ρίψη δακρυγόνων, ακόμα και εντός των ελληνικών συνόρων.

Τελικά, αν και κατάφεραν να φτάσουν στον φράχτη και να τον ρίξουν, οι μετανάστες δεν πέρασαν σε σκοπιανό έδαφος και η ένταση εκτονώθηκε, με τους ίδιους πάντως να παραμένουν στον καταυλισμό και στα χωράφια, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας από τις Αρχές της γειτονικής χώρας να ανοίξουν τα σύνορα.

Στη «σκιά» των επεισοδίων, οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να ενισχύσουν τις δυνάμεις φύλαξης των συνόρων, στέλνοντας ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, που μετέφερε κομάντος στην περιοχή. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, το ελικόπτερο πέταξε για λίγο και εντός του ελληνικού εναέριου χώρου.









Ελικόπτερο με κομάντο έστειλαν οι Σκοπιανοί στα σύνορα για τους πρόσφυγες

Πηγή: protothema.gr