Χαμός με τον Τραμπ που μνημονεύει τον Μουσολίνι στο Twitter (pic)

Gazzetta team
Χαμός με τον Τραμπ που μνημονεύει τον Μουσολίνι στο Twitter (pic)
Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών έγραψε τη φράση που αποδίδεται στον Ιταλό δικτάτορα «Καλύτερα να ζήσεις μια μέρα σαν λιοντάρι, παρά 100 χρόνια σαν πρόβατο»

Μία ημέρα αφότου ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού, Βινσέντε Φοξ, χαρακτήρισε «Χίτλερ» τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας προκαλεί για μία ακόμα φορά με τις δηλώσεις του.

Αυτή τη φορά ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε στους Μεξικανούς, τους οποίους θέλει να αποτρέψει από τις ΗΠΑ κατασκευάζοντας τείχος στα σύνορα της χώρας, ούτε στους μουσουλμάνους, στους οποίους θέλει να απαγορεύσει την είσοδο στην Αμερική, αλλά θυμήθηκε τον Μπενίτο Μουσολίνι.

Σε ανάρτησή του, λοιπόν, στο Twitter o Ντόναλντ Τραμπ υιοθέτησε τη φράση που αποδίδεται στον Ιταλό δικτάτορα «Καλύτερα να ζήσεις μια μέρα σαν λιοντάρι, παρά 100 χρόνια σαν πρόβατο», προκαλώντας αναστάτωση στους χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Τραμπ, μάλιστα, αναπαρήγαγε το παραπάνω «τιτίβισμα» από προφίλ που φέρει το όνομα «IlDuce2016» με φωτογραφία του Μουσολίνι, αλλά με μαλλιά που παραπέμπουν στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

«Είναι πάντα καλό σημάδι όταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών αναφέρεται στον Μουσολίνι», γράφει ένας χρήστης του Twitter, ενώ δεκάδες ακόμα είναι όσοι χαρακτηρίζουν τον Τραμπ «φασίστα» και διασκεδάζουν με κολάζ φωτογραφιών του και του Μουσολίνι.

Μετά το περιστατικό ο επιχειρηματίας σε δηλώσεις του στο Msnbc παραδέχθηκε πως γνώριζε ότι είχε αναρτήσει φράση του ηγέτη του ιταλικού φασιστικού κόμματος.

«Είναι μία ωραία φράση, είναι ενδιαφέρουσα, μου αρέσει όπως ακούγεται. Τι σημασία έχει αν πρόκειται για τον Μουσολίνι ή κάποιον άλλο;», διερωτήθηκε αδιάφορα ο Τραμπ με τον δημοσιογράφο να επιμένει ότι με αυτό τον τρόπο πολλοί μπορεί να «τον συνδέσουν με έναν φασίστα». Εκείνος με το χαρακτηριστικό του ύφος απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρουν τα σχόλια, επιμένοντας ότι επιθυμεί να τον συνδέουν με όμορφες φράσεις.

Πηγή: protothema.gr