Ποια είναι η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού (pics)

Gazzetta team
Ποια είναι η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού (pics)
Η Αλίκη Κατσαβού παντρεύτηκε τον Κώστα Βουτσά και σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να γεννήσει τον καρπό του έρωτά τους. Αυτή είναι η 38χρονη ηθοποιός...

Η Αλίκη Κατσαβού το τελευταίο διάστημα είναι από τα πρόσωπα που έχει συγκεντρώσει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός οτι παντρεύτηκε τον κατά 47 χρόνια μεγαλύτερό της Κώστα Βουτσά, ενώ σε λίγους μήνες θα φέρει στον κόσμο και το πρώτο τους παιδί...

Το πως προέκυψε αυτός ο έρωτας, το εξήγησε η ίδια η ηθοποιός σε μία πρόσφατη συνέντευξή της: «Δυο χρόνια πριν γνωρίσω τον Κώστα έχασα τον άντρα μου, τον Τάκη Χρυσούλη, με τον οποίο ήμασταν μαζί πάνω από δέκα χρόνια, Τον Τάκη τον γνώρισα αφότου τέλειωσα τη δραματική σχολή, ερωτευτήκαμε, παντρευτήκαμε, δημιουργήσαμε μαζί τη θεατρομάθεια, που λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια και πρωτοπορεί στο παιδικό θέατρο και η απώλεια του με είχε κάνει να πιστεύω ότι είχα κλείσει πια ως γυναίκα. Δεν περίμενα ότι θα ξαναερωτευόμουν. Και αν τελικά ξαφνιάστηκα και κοντοστάθηκα, όταν κατάλαβα ότι τρέφω αισθήματα για τον Κώστα, ήταν επειδή ερωτεύτηκα ξανά και όχι γιατί είχαμε διαφορά ηλικίας».

Συμπληρώνοντας μάλιστα, είπε στο ΟΚ: «Ομολογώ πως όταν κατάλαβα οτι είμαι ερωτευμένη με Τον Κώστα, κάπου κοντοστάθηκα, σκέφτηκα οτι έχουμε σημαντική διαφορά ηλικίας. Επιπλέον, ήθελα να γίνω μητέρα και δεν ήξερα αν προχωρούσε αυτή η σχέση μήπως χρειαζόταν να απαρνηθώ την ιδέα ενός παιδιού. Τελικά όλοι αυτοί οι φόβοι διαψεύστηκαν. Ο Κώστας είναι πιο νέος από εμένα. Με την αισιοδοξία, τη ζωντάνια και τη θετική ενέργεια του έκαμψε όλες τις αντιστάσεις μου».

Όσον αφορά τις δραστηριότητές της, ξεχωρίζει την δημιουργία της «θεατρομάθειας» το 2001: «Ο αείμνηστος σύζυγός μου Τάκης Χρυσούλης, σπουδαίος συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, με έπεισε για την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός φορέα που να προωθεί την ιδέα του παιδαγωγικού θεάτρου στην Ελλάδα. Δικαιώθηκε τελικά από το γεγονός ότι σήμερα, πολλοί προσπαθούν ανεπιτυχώς να μιμηθούν την ιδρυτική μας διακήρυξη, τις ιδέες μας και το ρεπερτόριό μας», είχε πει στο «mythetro», ενώ σχετικά με τα πρότυπα που έχει αποκάλυψε: «Θαυμάζω το έργο πολλών καλλιτεχνών, όπως οι Tom Waits, Γκούσταβ Κλιμτ, Τσάρλυ Τσάπλιν, Μαρλον Μπραντο, Τζουλιέτα Μασίνα, κ.α. και αποτελούν το πρότυπό μου στη σκληρή δουλειά που πρέπει να γίνει για να ονομαστεί κάτι τέχνη».

Το θέατρο και την τέχνη, τα αγαπούσε από πολύ μικρή, καθώς αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη, σπούδασε κλασσικό μπαλέτο, τραγούδι, θεατρικό παιχνίδι ενώ παρακολούθησε σεμινάρια: Θεάτρου, Αρχαίας Τραγωδίας, Αγωγής Λόγου, κ.ά.

Όπως αναφέρει το βιογραφικό της στο «mytheatro», πρωτοεμφανίστηκε στο έργο "Σφήκες" σε σκηνοθεσία Κ.Μ.Φαρμασώνη (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου). Έχει παίξει επίσης στα έργα: "Δαναΐδες" σε σκηνοθεσία Χ.Τσάγκα, "Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους" σε σκηνοθεσία Σ.Τσόγκα (Θέατρο Οδού Ερμού), "Ρήγας Βελεστινλής Φεραίος" σε σκηνοθεσία Σ.Κωνσταντινίδη, "Νίκος Καββαδίας ο εραστής της θάλασσας" σε σκηνοθεσία Β.Λαζαρίδη και "Τυφλός Δρόμος" (Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης).

Πρόσφατες συνεργασίες της με άλλα σχήματα είναι: "Ruins of passion" (αγγλόφωνο, 2013, Θέατρο Τόπος Αλλού/ Φεστιβάλ Βερόνας, ρόλος: Κλυταιμνήστρα), "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" (2013, Μέγαρο Μουσικής) και "Πλούτος" με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου (2014, ρόλος Πενία)

Συμμετείχε επίσης ως ηθοποιός σε τηλεοπτικές σειρές και στο Φιξιόν Ντοκιμαντέρ "Τσιγγάνικο Παραμύθι" (ΕΤ-1). Ήταν βοηθός σκηνοθέτη στην παράσταση "Το δωμάτιο με τους μανδαρίνους" (Θέατρο Οδού Ερμού). Στον κινηματογράφο έκανε guest εμφάνιση στην ταινία του Θανάση Τσαλταμπάση "Πέμπτη & 12".

Με τη Θεατρομάθεια συμμετείχε στις παραστάσεις "Θαύμα αιώνιον" και "Υπέρ αδυνάτου... δυνατού", "Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", "Αφιέρωμα Παπαδιαμάντη", "Ρόδο Αμάραντο", "Του φεγγαριού η τράτα...", "Το δώρο της παπλωματούς", "Ο Εγωιστής Γίγαντας", "Με αγάπης δαχτυλίδι", "Μια σταλιά ουράνιο τόξο", "Ο Ορφέας Ζει", "Το ταξίδι της παπλωματούς", "Στου χρόνου το αλώνι...", "Απόψε η Έκπληξη", "Του τραγουδιού το παραμύθι", "Της ζωής το παραμύθι...", "Με της μουσικής τις νότες", "Κάποτε στη Μελωδιούπολη", "Ο τρελός υπηρέτης του Λυσία", κ.α. .

Στο ραδιόφωνο συμμετείχε ως ηθοποιός και ραδιοσκηνοθέτης στην εκπομπή "Ραδιοφωνικό Θέατρο" (παραγωγή της Θεατρομάθειας για τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Δίδαξε θεατρική κίνηση σε Πιλοτικό Πρόγραμμα της ΓΓ Νέας Γενιάς: "Πολιτιστική παρέμβαση σε εστίες αθιγγάνων". Διδάσκειθεατρική κίνηση & θεατρικό παιχνίδι στα σεμινάρια της Θεατρομάθειας, για παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Το Μάιο του 2013 ταξίδεψε ως το Αζερμπαϊτζάν για να διδάξει"Αρχαίο δράμα και χρήση μάσκας" στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Media in Theatre for Social Change.