Ο Τραμπ μου θυμίζει τον Χίτλερ, λέει ο πρώην πρόεδρος του Μεξικό

Gazzetta team
Ο Τραμπ μου θυμίζει τον Χίτλερ, λέει ο πρώην πρόεδρος του Μεξικό
Ο Βινσέντε Φοξ ξεκαθάρισε σε έντονο ύφος ότι η χώρα δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του τείχους στα σύνορα του Μεξικό

Δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή του ο πρώην πρόεδρος του Μεξικό, Βινσέντε Φοξ, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN αναφέρθηκε στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Φοξ αναφερόμενος στον τρόπο που ο εκκεντρικός επιχειρηματίες που κάνει προεκλογική καμπάνια καταδικάζοντας ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων ή θρησκείας, είπε: «Θα πάρει τη χώρα και θα πάει πίσω στις εποχές των συγκρούσεων, του πολέμου. Θέλω να πω, μου θυμίζει τον Χίτλερ. Έτσι, ξεκίνησε να μιλάει».

Μιλώντας για την επίθεση που άσκησε ο Τραμπ κατά των Μεξικανών, αλλά και στη σύγκρουση που είχε ακόμα και με τον Πάπα Φραγκίσκο, ο Φοξ επισήμανε: «Πρόσβαλε το Μεξικό, τους Μεξικανούς και τους μετανάστες. Πρόσβαλε τον Πάπα. Πρόσβαλε τους Κινέζους. Τους έχει προσβάλει όλους».

Ο 73χρονος Φοξ που διετέλεσε πρόεδρος της χώρας από το 2000 έως το 2006, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Τραμπ για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό ώστε να αποτραπεί η διέλευση πολιτών στις ΗΠΑ, τόνισε: «Δεν πρόκειται να πληρώσω το γ...ο τείχος».

Για τη χρήση της λέξης «γ...ο» ο Τραμπ αφιέρωσε ανάρτηση στο Twitter, στην οποία απαίτησε από τον πρώην πρόεδρο να ανακαλέσει, ο οποίος όπως είναι αναμενόμενο δήλωσε πως δεν πρόκειται να πάρει πίσω τη λέξη που χρησιμοποίησε.

Πηγή: protothema.gr