Κατρούγκαλος κατά Λαγκάρντ για τους λάθος υπολογισμούς του ΔΝΤ

Gazzetta team
Κατρούγκαλος κατά Λαγκάρντ για τους λάθος υπολογισμούς του ΔΝΤ
Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο μετά το "πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών", τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα

Σε μεγάλο βαθμό φαίνεται να έχει ενοχλήσει την ελληνική κυβέρνηση το ΔΝΤ, καθώς ακόμα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος εξαπέλυσε βολές κατά του Ταμείου στο Φόρουμ των Δελφών, υπογραμμίζοντας έτσι την ευθύνη που πιθανότητα να έχει για την καθυστέρηση της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για λάθος υπολογισμούς από σοβαρούς αναλυτές «όπως η Λαγκάρντ», που είναι η γενική διευθύντρια του Ταμείου, αφήνοντας αιχμές για πιέσεις.

Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υπογράψει το Μνημόνιο μετά το «πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε ένα μη βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα.

«Το μνημόνιο προβλέπει τη βιωσιμότητα του συστήματος, όπως την αντιλαμβάνεται το νεοφιλεύθερο σύστημα και αυτές τις οπτικές προσπαθήσαμε να αδρανοποιήσουμε με την πρότασή μας», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος και εξέφρασε την άποψη ότι «το ασφαλιστικό ήταν κατακερματισμένο, άδικο και μη βιώσιμο». Πρόσθεσε ότι «δημιούργησε τεράστια ελλείμματα και η κρίση επιδείνωσε σε ακραίο βαθμό τις αμαρτίες αυτές και αυξήθηκε επειδή είναι άνεργο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και επειδή το 50% δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές του»..

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι αυτό που κληρονομήσαμε το 2015 ήταν ένα κατεστραμμένο και στρεβλό σύστημα, ενώ παραδέχθηκε ότι το μνημόνιο ήταν ένας αναγκαστικός συμβιβασμός, που αναγκαστήκαμε μετά το πραξικόπημα του κλεισίματος των τραπεζών.

Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι είναι εθνική η λύση και πως δεν βασίζεται σε μνημονιακούς στόχους, τονίζοντας ότι «βασίζεται στην ισότητα, να έχουμε ίδιους κανόνες για όλους. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεταξύ μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων». «Ο καθένας θα λάβει με βάση ότι έχει εισφέρει», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr