Κυριάκος: «Άνοιγμα» στο Ποτάμι, επίθεση στην κυβέρνηση

Gazzetta team
Κυριάκος: «Άνοιγμα» στο Ποτάμι, επίθεση στην κυβέρνηση
«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, βρίσκεται στο τιμόνι της η πιο ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμεενος στο συνέδριο του Ποταμιού, από το βήμα του οποίου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, βρίσκεται στο τιμόνι της η πιο ιδεοληπτική και ανίκανη κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα πορεύεται με ψέματα και αναξιοπιστία και δυστυχώς είμαστε απομονωμένοι διεθνώς» συνέχισε, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πλέον απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, που εξαπάτησε το λαό και σταμάτησε τις μεταρρυθμίσεις».

Επιτιθέμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι, ενώ ζητά συναίνεση στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού, την ίδια ώρα ανασύρει τη σκανδαλολογία. «Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ζητά συναίνεση ή αν είναι κάτι προσχηματικό. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι να παραμείνει στην εξουσία και να στείλει το λογαριασμό στην παραγωγική Ελλάδα».



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε γενναίο «άνοιγμα» προς το Ποτάμι και τα στελέχη του, λέγοντας: «Ανήκετε στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό ρεύμα της ελληνικής κοινωνίας. Εχω μια δυσκολία να αποκρυπτογραφήσω το στίγμα του Ποταμιού, αλλά το τελικό ισοζύγιο είναι θετικό για το πολιτικό σύστημα. Προσελκύσατε άξιους ανθρώπους που βλέπουν επιφυλακτικά τα παλιά κόμματα».

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, ανέφερε: «Οι κοίτες των ποταμιών μεταβάλλονται, όταν το επιτάσσουν οι συνθήκες, αρκεί να μην στερέψουν και μετατραπούν σε βάλτο».

Ο κ. Μητσοτάκης, συνέχισε λέγοντας ότι «η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα και η πολιτική θα το λύσει». Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι κοντά σας για να προχωρήσουν οι δίκαιες μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, για να διασφαλιστεί η πορεία της στην Ευρώπη. Τρία κόμματα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, κράτησαν τον Ιούλιο του 2014 την Ελλάδα στην Ευρώπη, αναλαμβάνοντας πολιτικό κόστος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος διευκρίνιζε μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ότι οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης «είχαν πολιτική διάσταση και δεν μπορεί να ερμηνεύονται με μεταγραφικούς όρους».

Πηγή protothema.gr